View Single Post
Eski 26-10-2017, 15:36   #1372
nanemolla
Ağaç Dostu

nanemolla's Avatar

Giriş Tarihi: 13-07-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi poweralpha Mesajı Göster
Size etkili bir ilaç söylüyorum. Ama dikkat etmelisiniz. Fazlası bitkinin yapraklarını kurutur. Ama bitkiye birşey etmez. Haşarat falan kalmaz. Dikkat edin fazla püskürtmeyin.

1 Lt. su
1 diş sarımsak (ezip suyunu katacaksınız.) Aman dikkat. Fazla sarımsak yaprakların kurumasına neden olur.
1 çorba kaşığı arap sabunu
birkaç damla bulaşık deterjanı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber ( az bir suda bekletin. iyice suya geçsin özü. süzüp katacaksınız).

Eğer çok fazla böcek varsa bitkide 2 çorba kaşığı yağ koyup öyle deneyin. Yağ ilacın bitkinin üstünden akıp gitmesini engeller. Ama yağ bir süre sonra yapraklarda kirlenmeye yol açar.
Sn poweralpha zaten ben bu dediğiniz karışımı yapıp sıkmıştm bitkilere ama biraz önünü alıyor sadece.Zaten çok minik olduğu için gözden kacabiliyor ve hepsini öldürdüm zannediyorsunuz ama çok geçmeden sizinle dalga geçtiklerini görüyorsunuz.: ) İlaç kullanmaktan da çekiniyorum açıkçası ilacı başkalarına sıktırsam bile çiçekleri gün içinde çok sık ziyaret ettiğim için solunum yoluyla alerjimi tetikler diye korkuyorum.Ama bu mekanik temizlemede ısrarlıyım şuan.soğuklar iyice gelip saklanma yerlerine girmeden devam edeceğim inşallah.eğer seneye bu belalıları görmezsem işe yaramış olacak umuyorumki: ))

nanemolla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön