View Single Post
Eski 24-10-2017, 18:22   #5
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz Mesajı Göster
...Yılbaşı çiçeği tomurcuktayken olduğu yerde mi kalmalı. Iki yılbaşım var biri içerde biri dışarda ikiside tomurcukta. Dışarda ki çok soğuklarda donarmi diye tereddütteyim. Seninkiler kışın nerde duruyor çok güzeller..
Ikıncı sorumda tek gecelik gelini kışın soğuklarda kapalı balkona mi almalıyım...
Teşekkür ederim.

Yılbaşı çiçeği tomurcuklandıktan sonra, çiçek açana kadar kesinlikle yerinden oynatmamak gerekiyor, aksi halde bütün tomurcuklarını döküverir.
Eğer yerini değiştirmek istiyorsak bunu ya tomurcuklanma başlamadan önce ya da çiçekler açıldıktan sonra yapmak lazım.

Yani çiçeklenene kadar mecburen dışarıda kalacaklar ama eğer bu zaman içinde don olursa, tomurcukları gözden çıkarıp bitkiyi içeri almaktan başka çare yok. Ben de ilk donlarda mecburen içeri alacağım ama yüksek olasılıkla o zamana kadar çiçeklenmiş olacaklardır.

Bir gecelik gelini kışın kapalı balkona alabilirsin, ben ilk donlarla birlikte ısıtılmayan odamıza alıyorum ve özellikle gündüzleri mümkün olduğunca odanın camlarını açarak içeriyi havalandırıyorum. Yılbaşılar da kışın aynı odaya alınacaklar, inşallah en azından kasım sonuna kadar hepsini dışarıda tutabiliriz.

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön