View Single Post
Eski 20-10-2017, 19:06   #1368
s.toprak
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla Mesajı Göster
Kırmızı örümcek olduğunu düşündüğüm akar yüzünden biraz budadim birazda yapraklarını seyreklestirdim.ve ıslak mendil paketiyle oturdum önüne ve geriye kalan yaprakların altlarını ovuşturarar sildim.Haftaya tekrarlarım sanırım yumurtadan çıkanlar **** gözümden kaçmış olanlar için.
Sevgili nanemolla, ıslak mendili denemedim ama sabunlu bezle silmek bir süre rahatlatıyor, bir süre sonra bakarsınız yine bir, ya da daha fazla yaprak bozulmaya başlıyor. Bu yaz küçük limon fidanımın başı dertte.
Ölçüsünü unuttum ama, faraziye konuşursak, bir lt suda 1 yemek kaşığı acı pul biberi bir iki taşım haşlayıp tülbentten süzecek, biberleri çöpe atacaksınız, süzdüğünüz acı kırmızı suya bir yemek kaşığı arap sabunu ekleyip eriteceksiniz, bu suyu püskürtücüye alıp yapraklara püskürteceksiniz. Ağzınızı burnunuzu koruyun alerji yapmasın. Ya da Ziraatçı dostlar size ilac tavsiye edecekler onu da korunarak uygulayacaksınız. Ben son yaseminimi sonunda kaybettim, ne yazık artık akdeniz yaseminim yok. Ne ful yasemini ne Madagaskar yasemini Akdeniz yaseminin yerini tutmuyor. Kırmızı örümcek kötü bir hastalık, geçmiş olsun.
Sizin takma adınız bana benziyor, solunum yolları alerjisi yüzünden doğma büyüme ve ihtiyarlama dahil tam ve gerçek bir nanemollayım.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön