İtalyan Kabağı
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Bal Kabağı
Tohum çeşit adı: İtalyan Bal kabağı
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıldır
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla
Size nereden geldi: Arkadaşım İtalya dan getirdi. İtalyan arkadaşının ailesi yaklaşık yüz yıldır yetiştiriyormuş. Gerçek adını öğrenemediğim için ben İtalyan kabağı dedim.
Tohumun kökeni : İtalya
Kullanılan gübreler : Yanmış keçi ve koyun gübresi.
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2017 yazı
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaç kullanmadım
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Özel izolasyon uygulanmadı ancak diğer kabaklarla aralarında bariyer bitkiler vardı.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok güzel gelişim gösterdiler bazıları bir kökte 2- 3 ürün verdi.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Bir kökte ortalama üç ila dört kadar ürün veriyor. Kabakların ağırlıkları ortalama bir kg veya biraz üzeri geliyor. Üç taneden fazla ürün verenlerin sonuncu ürünleri biraz küçüktü. Kabuğu soymadan kabağı enine ikiye bölüyorsunuz çekirdek yuvasını temizleyerek kabuklarıyla birlikte direk fırında pişirebiliyorsunuz. Yani İtalya’da genel olarak tüketim şekli böyle imiş. Hiç şeker ilave etmeden şeker hastaları tüketebiliyormuş. Piştikten sonra( isteğe bağlı şeker, bal pekmez ,kuru yemiş ilave edilerek kaşıkla tüketilebilir).Fazla kalın etli olmayan bir tür Ayrıca bal kabağı ile yapılan tüm yemekler yapılabilir.
Düzenleyen sernur : 19-10-2017 saat 14:43
|