View Single Post
Eski 18-10-2017, 22:19   #82
namtha
Ağaç Dostu

namtha's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2006
Sayın tapi bende 18-55mm objektifime makro için uzatma tüp kullanıyorum.Makinemi ilk aldığımda uzaktan kumanda hediyesiydi şimdi bu hediye gerçekten çok işime yarıyor. İyi bir tripod kullanmama rağmen gerek objenin durduğu masa gerekse deklanşöre basma esnasında titreşim neredeyse kaçınılmaz olduğu için makro fotoğraf çekerken uzaktan kumandayı kullanıyorum.Açıkçası benimki birazda merak.Taşlar mineraller olsun pul ve şimdi kaktüs hobilerim olsun daha küçüğünü görmek istiyorum bu yüzden acaba bir mikroskop alsammı diye ne zamandır düşünüyordum.Paylaştığım linki görünce baya sevindim çünkü yüklü miktar para verip mikroskop almaktansa bir adaptör ve mikroskop lensi ile (anladığım kadarıyla uzak için kullanılan telezoom objektife takılıyor ve elimdede 55-250mm telezoom objektifte olduğu için) eldeki mevcuttan yararlanıp mikroskopun yaptığı işi yapmak bununla birlikte görüntüyü pc ye ve/veya büyük ekran tv ye aktarabilmek, hd kalitesinde mikro dünyada neler olup bittiğini izleyebilmek gözüme güzel göründü .Tabi ki makro çekimde yaşadığımız titreşim ve odaklama zorluğu katlanıyor bahsettiğiniz hassas ray,objeye yakınlık nedeniyle ışıklandırma netlik vs. iş biraz daha profesyonelleşiyor ve buna uygun donanım şart hale geliyor.Gördüğüm kadarıyla adaptör ve mikroskop lenslerini bulmak ya çok zor ya da çok pahalı.Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından araştırmaya ve uygun fiyatta ürün bulmak için çalışmaya şimdilik devam . haklısınız o kadar küçükle ve detayla ilgilenen uğraşan pek yok bunun yanında iyiki cep telefonları,otomatik ayarlar ve megapikseller iyileştide biraz daha kaliteli resimler kullanılıyor

namtha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön