View Single Post
Eski 18-10-2017, 10:09   #67
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Kırmızı örümcek geldiği yerde çok büyük sıkıntı çıkarıyor. Sıcaklar başlamadan ortaya çıkmıyor. Siz içeriye aldığınız için bir süre sonra onların da yeniden çıktığını görürsünüz. Düzenli olarak ilaç yapmak gerekiyor. Ta ki bitene kadar. Tam bitti derken yeniden çıktıklarını görüyorsunuz. Bu yıl balkonumda çıkan kırmızı örümcekler yüzünden dikmiş olduğum fideleri bahçeye götüremedim. Kırmızı örümcek bazı bitkileri seviyor. Bazılarına ise nedense hiç gelmiyor. En sevdiği bitki yaprakları zehirli olmasına rağmen her yıl çıkıyor. http://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm
doğru diyorsunuz. kırmızı örümcekler bildiğim kadarıyla eşeysiz üreyen yumurtlayan adeta bu dünyayı cennete çevirmemizi engelleyen hastalık yayan zor ölen bir ölen bin dirilen zebanigillerden bir mahlukat )

bütün yaz çiçeklerimden eksik olmadığını yapraklardan az çok tahmin ediyordum ama sandığımdan daha yayılmış... önceki senelerde varmıydı bilmiyorum ama bu sene dikkat etmeye başladım. genelde dayanıklı bitkiler yetiştirdiğimden sanırım dikkat çekmedi bende...ya da bu kadar yükseklikte böyle bir mahlukatın dadanacığına ihtimal vermedim.bazı şeyleri bilmemek daha mı iyi ne

ilaç alırken yumurtalara etkin olandan almak lazım sanırım. erginlerle başetmek daha kolay. ama yumurtalar hallolmadan sonu gelmez bence...
o değil zıpçıktılara dadanmak nedir onu anlamadım. yaprak biti bile yanaşmıyorken...

benim gözlemlediğim kadarıyla sardunlara yanaşmıyorlar... bir kaç çeşit sardunyam var. üzerlerine yüksek ışık altında baktım ancak herhangi bir şey göremedim... bu bağlamda sardunyadan hazırlanmış bir böcek kovucu yapılabilir yani belki...

en azından arap sabunu belli bir noktaya kadar işe yarıyor.aslında ben bunu bir adım ileriye taşıyarak reklam gibi olmasın ama domestoslu su karışımı yapıp da sıktım herşeyi göze alarak...üstünden bir kaç gün geçmesine rağmen yapraklarda bir sıkıntı olmadı...belki de hiç bir işe yaramadı bilemem...

tüm bu konuştuklarım iki noktalı ağ ören kırmızı örümcek çeşidi oluduğunu da belirteyim...dışardaki sık yapraklı karanfillerde de varlar ve şuan soğuk hava şartlarından dolayı karanfillerim şuan çiçekteler ama yazın muhtemelen tekrar hortlayarak yine çıkacaklar... yani benim asıl mücadele etmem gerekeyen yer dışarıdaki otsu çiçekler... sanırım ankara kışı bunları öldüremez...

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön