View Single Post
Eski 18-10-2017, 08:27   #65
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2015
şöyle log niyetine sayfayı güncelleyelim istedim...
dışarıdaki tüm çiçekleri içeriye alıp düzenlemelerini ve bakımlarını yaptım.
yanlız kırmızı örümcek gerçekten hemen hemen tüm çiçeklerime dadanmış...
zıpçıktılarım amaryllislerim sümbülteberlerim felan hepsi nerdeyse...
işte bu noktada soğanlı bitki yetiştirmenin avantajlarını yaşıyoruz...
önce sağa sola dökülmemeleri için arapsabunlu su karışımını sıkıyoruz.
sonra yaprakları dipten kesiyoruz. bi kaç güne zaten yapraklanmaya başlıyorlar tekrardan...aslında arapsabunu kısmen etkili oluyor ama yumurtalara bişey yapamadığından devamı geliyor...
bi kaç gündür yoğun bir çabadan sonra kırmızı örümcek görmüyorum bi kaç gündür...ama zannetmiyorum ki sonu gelmiş olsun... yani aradan en az iki hafta geçip rastlamazsam içim rahatlayacak... gelecek yaz bu arındırdığım bitkileri dışarıya çıkarmayabilirim. ya da zirai ilaçlara güvenmek zorunda kalıcam...
aynı zamanda içeriye aldığımda hiç görmediğim tripsler de peydahlandı...
tæbiki hemen manuel olarak müdahale ettim..
tripsler çiftçi için daha büyük bir sıkıntı ama en azından benim açımdan daha rahat farkediliyor.hemen iki tokatlıyorum gördüğüm yerde bitti gitti.. yine soğanlı bitkinin faydası yaprakları kontrol etmek daha kolay...

neyse bu kadar gevezelikten sonra sadede gelelim... ilk açan sümbülteberimin son hali ve henüz açmayan neredeyse tomurcukların yarısı kuruyan ikiz sümbülteberlerimin son halleri...
niyeyse sümbülteberin kokusu azaldı... ilk günkü gibi kokmuyor. halbu ki daha düzgün çiçek açmaya başlamıştı...

Name:  sümbülteber.jpg
Views: 925
Size:  61.5 KB

kum zambağı tohumunu dikeli sanırım 9 ay olmuştur... tahmin ettiğimden daha istikrarlı çıktı. çünkü biraz gölgede kalıyor ama ona rağmen yaprakları felan hala gür bir şekilde duruyor. kuruma felan olmadı... gerçi yavru soğanlar hemen hemen her cinste daha direyetli oluyor...

Name:  kum zambağı.jpg
Views: 1077
Size:  72.2 KB

amazon zambağımın da bir sıkıntısı yok gibi. 3. yaprağını çıkarmış oldu.güneşe alınca yapraklar resmen pörsüyor ama gölgeye aldığımda da güneşe meğilleniyor anlamadım gitti
Name:  amazon44.jpg
Views: 905
Size:  40.8 KB

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön