View Single Post
Eski 17-10-2017, 21:29   #12
CornusMas
Ağaç Dostu

CornusMas's Avatar

Giriş Tarihi: 03-08-2016
Ben 7 Ekim'de topladığım 200 kadar tohumun 120 tane kadarını bir hafta sonra, 14-15 Ekim'de ektim. Tohumların hemen ekilmesinden kastın bu kadar kısa süre olduğunu sanmıyorum. Bir hafta boyunca güneş almayan bir balkonda plastik torba içerisinde beklettim. Hava sirkülasyonu olması için torbanın ağzını kapatmadım. Bir hafta sonunda tohumların parlaklığı ve renkleri hiç değişmemişti. Bu nedenle benzer şekilde saklarsanız tohumların hala ekim için uygun durumda olacağını, "dormancy" durumuna girmeyeceklerini sanıyorum.

Kalan 80 kadar tohumu doğal ortamlarına en çok benzeyen koşullarda saklamam gerektiğini düşündüm. Bu nedenle diğer tohumları ektiğim fidan poşetlerinin yanında bir yere bir miktar nemli toprak döktüm. Kalan tohumları bu toprağın üzerine sık aralıklarla yerleştirdim. Sonra yine nemli toprakla tüm tohumların üstünü örttüm. Bir ay kadar sonra bu tohumları bulundukları yerden çıkarıp fidan poşetlerine alacağım. Eğer bu şekilde saklama şansınız varsa bence en iyi yöntem bu olacaktır. Sonuçta tohumları ekmiş olacaksınız aslında Ekmek için uygun zamanı bulduğunuzda tohumları olduğu yerden çıkarıp dilediğiniz yere ekebilirsiniz.

CornusMas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön