Taşkö
prü sarımsağı
Bitki türü:Sebze
Bitki ömrü:*tek yıllık tohum çıkartılacaksa iki yıllık
Tohum Türü:*Sarımsak
Tohum çeşit adı:Taşkö
prü sarımsağı
Tohum kaç yıldır sizdedir*:bir senedir( kullandım ama üretimini hiç yapmadım)
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Kastamonu
Tohumun kökeni*Taşkö
prü'nün Germeç köyünde uzun yıllardır üretim yapmaktalarmış..Bizim ilceye satmaya getiren bir tanıdıktan..
Tohumu ilk paylaşan:-
Kullanılan gübreler*:-
Kullanılan ilaçlar*:-
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:-
Hasat yıl ve ayı:-
Bitki tipi ve gelişim durumu-
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:İç kısmı koyu pembe renkte iri dişli,keskin koku ve tada sahip..Gerçekten de farkını belli ediyor.Poşeti açar açmaz kokusu yayıldı

Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Şubat ayında ektiklerini söylediler.Bizim buralarda soğan ve sarımsak ekimi mart gibi başlar.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler -
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleriGecirgen gevsek toprakları seviyor.Gübre ve günese diger bitkiler gibi ihtiyac duyar.Bir iki defa sulanmasi yetiyor. İklim gereksinimleri:Her iklimde olur sanıyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Bitki ikinci senesinde baş çıkartıyor ve icinde küçük sarimsaklar oluşturuyor.Bu sarımsaklarda tohum olarak kullanılıyor.Aldığımız kişi dişlerini tohum olarak ektiklerini söyledi.Hasattan sonra serin ve kuru yerde uzun süre saklanabiliyormuş.
Not:Buralarda sogan ve sarımsak üretimi evin ihtiyacını karsılayacak kadar yapılıyor.Bu sarımsak bizim kullandığımız beyaz sarımsağa göre oldukca keskin koku ve acılığa sahip.Daha detaylı bilgi alıp bende denemeyi düşünüyorum.Bana söylenilene göre Taşkö
prünün her köyünde de olmuyormus sadece birkaç köyde yetisiyormuş..yine de denemeli diyorum.Tohum isteklerinde görmüştüm bu yüzden merak edenler icin alıp paylasmayi düşündüm.
LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi