Sonunda merakıma yenilip havai koklendirme yöntemi denediğim gardenyamİn naylonunu açıp baktım ve birsürü çıkıntısı olan bir kabarıklıkla karşılaştım.Lerdemirin denemesindeki gibi çok kalın bir yüzük takmışcasina kabarmış görüntü var.Ama hiç bir uzantı göremedim kök namına.Hemen geri kapattım.Şu ana kadar 40 gün civarı bir zaman geçmiş oldu.Sanırım bu koklendirici hormon köklenme zamanını bayağı hızlandırıyor.Ama olsun tek köklensinde bekleriz ne yapalım.Çelik almada başarılı sayılmam.Sn muskun tarifinide deniyorum gardenya çeliklerı için şuan ve 20 gün gecti henüz bir köklenme yok fermuarlı poşetteler.Sanırım arada kurcalamaminda etkisi büyük: ))
Neyse havai koklendirme tutarsa(kurcalamama ragmen) o zaman hep öyle yaparım bende gardenyayı.Bu arada gülümun kalın bir sürgünü vardı onada aynı şekilde yaptım onuda bekliyorum.Ama ona spagnum yosunum az olduğu için birazda torf eklemiştim.Güldede aynı kabartıyı gördüm.Acemi kısmetim tutar inşallah.Bu kurcalamalar bir sorun oluşturmasa bari.Yanlış oldugunu biliyorum ama kendime engel olamıyorum ne yapayım.meraktan çatlayacagim yoksa.Sanırım dürtü bozukluğu var bende: )
|