Sevgili arkadaşlarım bir kaç gündür yaşanan bir olayı anlatarak bilgi paylaşmak istiyorum. Lütfen bu hususa dikkat ediniz. Seramızın birinde meydana gelen arızadan başladı olay ve telefon görüşmeleri ile çözmeye çalıştık. Arkadaşım besin tanklarındaki çökmeden bahsetti çökme gübrenin içinde bulunan ve erimeyen bazı cüzi miktardaki malzemelerin çökmesidir bu bir yere kadar makuldür . Gübrenin markası ile ilgili bir olay.Neticede çöken tankın resmini istedim gördüm ki olay çökme değil doğrudan doğruya erimeme hatası. Çok sık rastlanmayan ama olabilen bir olay bazı gübreler bazılarını etkiler ve gübrenin erirmemesine neden olur ve erimeyen kısmı olduğu gibi besin tankının dibine çöker. Durum böyle olunca hazırlamış olduğumuz formül değişir ve işe yaramaz hale gelir . Lütfen dikkat ediniz hazırlamış olduğunuz gerek A ve gerekse B karışımları şeffaf tertemiz berrak bir su görünümünde olmalıdır eğer bulanık bir karışım elde ediyorsanız ya sizin iyi çalkalamamanızdan kaynaklanır **** kullandığınız gübrelerin birbirlerini etkilemesinden kaynaklanır lütfen bu hususa dikkat edelim. Gübrelerin tamamen eridiğinden emin olalım. Başarılar dilerim.
|