Dün gece bir anda aklıma (bana göre harika) bir fikir geldi: Balkonumuzun sol duvarına, yani sabah güneşini en güzel gören ama bir türlü faydalanamadığım kısmına Yıldız'ı (Stapelia grandiflora) ve Ayşecik'i (Senecio rowleyanus) yerleştirebileceğim bir askı/raf sistemi yapmak!
Bu sayede hem Yıldız ve Ayşecik biraz daha fazla ışık alabilecekti hem de salon penceremdeki menekşelerimin önü Yıldız tarafından kapatılmayacaktı, yani onlar da daha fazla ışık alabileceklerdi. Artı olarak misafir odası penceresinde ikamet etmekte olan yılbaşılarımı, hem daha aydınlık hem de haliyle çok daha havadar olan balkon penceresine alabilecektim...
Hemen kullanılmayan eşyaları eşelemeye başladım, tam da istediğim gibi eski bir kot pantolon bulunca aldım elime 'neresinden nasıl faydalanabilirim' diye bir süre inceledikten sonra bacak kısımlarını beğendim
Kestiğim iki bacağı birbirine eklemekle işe başladım, üstten -çamaşır ipleri için- duvara monte edilmiş olan demire bağlayacaktım, o kısmın dayanıklılığını arttırmak için elimde bulunan tel kafesten kestiğim iki parçadan faydalandım.
Saksıların ölçülerini alarak kotun üstüne işaretledim. Saksı kenarlarını kavrayabilmesi için, oluşturduğum ceplerin kenarlarına ipleri geçirdim (bu biraz zor oldu çünkü önce iğne-iplik ile başladım ve parmaklarım çok acıdı, ne zormuş kota iğne batırmak

ama sonra ipleri geçireceğim yerleri bir şiş yardımıyla delmek aklıma geldi, bunu keşke baştan akıl etseydim) ve yapımına dün gece başladığım askı sistemim bugün kabaca hazır hale gelmiş oldu, büyük bir heyecanla planladığım yere sabitledim.
İlk saksıyı yerleştirmek oldukça zor oldu ama yerleştirince, çıkardığım işi beğendim
Sonra ikinci saksıyı da yerleştirdim, etrafından sarkan ipleri toparladım ve geçip karşısına keyifle seyrettim
Askıya yerleştirdiğim saksılardan boşalan yere de yılbaşı ormanımı yerleştirdim, gerçi yılbaşıların rüzgarla araları pek iyi değildir ama şiddetli rüzgarlarda içeri alabilirim ya da en kötü olasılıkla eski yerlerine geri dönerler diye düşündüm. Sonuç itibariyle bu yeni yerleşim planı beni çok tatmin etti, onlar mutlu-ben mutlu...
Tabii ki ben tüm bunlarla uğraşırken, ne yaptığıma bir türlü anlam veremeyen eşimin 'deli mi ne' bakışlarıyla beni izlediğinden bahsetmeme lüzum yoktur sanırım