View Single Post
Eski 10-10-2017, 07:51   #96
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
sayın jezebel

düşünceleriniz benim içinde değerli. ancak söylenenlerle kimseyi ikna etme gibi gayretim olmamaktadır ayrıca sizinde olmamanız gerektiğini savunuyorum.
siz inandığınızı karşı tarafa öyle ya da böyle dayatıyorsunuz biz de inandığımızı o şekilde yapıyoruz. sorgulamamdaki maksat sizin de dediğiniz gibi dua ve beddua ya inanıyorsunuz ancak inanç yönünden bakarsanız kuzuyu kesmek, tavuğun yumurtasını yemek katliam değil bir döngüdür; kanaatindeyim.

örneği direkt olarak kendimden vermek istiyorum et ve süt ürünleri tüketmem hayvanlara karşı göstermiş olduğum hassasiyeti değiştirmez. örneğin bir köpeğin bana saldırması onun fıtratında olan bir duygudur. o saldırdı diye onu öldürmem gerekmez. veya bir inek bana saldırmadı diye kesmem de gerekmez.

insanlara tamamiyle biyolojik olarak bile bakıldığında hem etçil hem otçul sınıfındadır. dolayısıyla hayvan etinin tüketilmesi hayvanın bedduasını alacağımız anlamına gelmez.

sizlerin hayvansal ürünleri tüketmemeniz tercih nedeni olabilir fakat tüketenlere de katliam yapıyorlar gibi bakmanız doğru değil kanaatindeyim.

30 yıllık hekimlere güveniyorsanız dünya sağlık örgütü ve benzer kuruluşlar insanların özellikle küçük çocukların günlük 100 gr. et ve ürünlerini tüketmesi gerektiğini savunuyor.

dolayısıyla sizin tercihleriniz inanca dönüşmüş durumda o nedenle ne ben sizi bu anlamda tatmin edebilirim ne de siz beni.

inancınıza saygılıyım.

Selametle

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön