View Single Post
Eski 09-10-2017, 19:21   #73
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Biz de okulda sadece (küçük salatalıklar,biber, yeşil domates) gibi taze sebze ve tuzlu su ile turşu yapmıştık. Benim malzemem taze yeşil biberdi.
Bu turşu tenekede yapılan suyu içilebilen, nefis bir teneke turşusu idi.
Tarif: Yıkanmış biberler tenekeye doldurulur, aralarına doğranmış sarımsak atılır, bir dilim ekmek içi konur, üzerine üzüm filizi yerleştirilir. Sebzelerin üzerini dolduracak ölçüdeki ölçülü suda, (10 lt.suya/ 300 gr tuz) ölçeğine göre tuz eritilir, hazırlanan tuzlu su, tenekeye, sebzelerin üzerine boşaltılır.
24 saat geçtikten sonra kapağı sıkıca kapatılır (lehimletmiştik). Bir buçuk ay teneke her gün bir kez sallanır.
Elimdeki yazılı tarif bu. O zaman tuzlu gelmemiş olsa da, şimdi bana bu tuz oranı hâlâ çok fazla görünüyor.


Düzenleyen s.toprak : 10-10-2017 saat 11:45 Neden: Tarifdeki hataları düzeltmek.
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön