Sadece merakımdan sorguluyorum.
bu konferanstan hayvansal ürünler olmadan insanlar daha uzun ve sağlıklı yaşar deniyor gibi bir anlam çıkıyor. bu döneme kadar sağlıklı dinç yaşayan insanlara soruyorlar. hepsi ağız birliği etmiş gibi her sabah yoğurt yerdim. çalışırdım(spor) ve erken uyanırdım diyor.
vegan olanlar için kınama ya da yanlış anlaşılsın istemem. bu hayvansal ürünlerin şu ana kadar hiç sağlıksız olduğunu görmedim. şöyle bir kavram var tabi ki ben ona inananlardanım: her şeyin fazlası zarar. sayın süzi dilara bir nevi katliam olarak söylemiş ancak hayvanlarda bitkiler gibi çok hücreli canlılar. dolayısıyla tüketim için aynı ölçüde tarafsız bakılırsa hayvansal ürün tüketimini engellemek gereksiz olmakta.
hayatımda 1 tane vegan kişi tanıdım. dünyanın en ilginç insanı gibi gelmişti. hatta şu kadarını söyleyim kesinlikle sağlıksız kaldığını düşünüyorum.
hayvansal ürünleri sevmemek farklı ancak bu konferansta hiç bir şekilde hayvansal ürünler tüketmeyin algısı kesinlikle yanlış diye düşünüyorum.
vegan kültürü biraz da zengin kültürü gibi geliyor. yani dünyadaki tüm lezzetleri taddık birazda bunu deneyelim türünden. aslına bakarsanız sürekli soya fasulyesi ya da bunun gibi besinler tüketmek damak tadını kötü etkiler kanaatindeyim. (bu paragrafı lütfen yorumlamayın içsel yorumum)
bu düşüncelerimi konuyu gördüğümde gerçekten çok ilginç geldiğinden paylaşmak istedim.
aslına bakarsanız böyle insanları tanımak yeni bir kültürü tanımak gibi çok ilginç geliyor.
|