View Single Post
Eski 07-10-2017, 13:12   #67
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster

...
Kaya tuzu( yumurta testi ile oran ayarlanmış vaziyette)
...
Bu kadar tuz fazla olmuyor mu? Turşularımda tuz oranını ağız tadıma göre ayarlarım, normalde az tuzlu yerim, turşuda tuzluluk biraz belli oldu mu yeterli oluyor(bana göre tuzlu bir yemek gibi), bir sorun yaşamadım şimdiye kadar tabii turşuyu kurar kurmaz buzdolabına kaldırıyorum.

Turşu olunca tuzun fazla olan kısmı gitmiş yerine yenilebilir lezzette, rahatsız edici olmayan bir tuz oranı kalmış oluyor.

Köyde iki yıldır keçi peyniri hazırlamayı öğrendim, yumurta testini peynir suyunda kullanıyorum dehşet tuzlu bir şey oluyor, çoraktan da öte. Peynirler olduktan sonra tuz tadının gitmesi için bir gece önceden suda bekletmek gerekiyor.
Aynı şeyi turşu için de düşününce çorak tat ürküttü açıkçası, çoluk çocuk da yiyecek sonuçta.

Az önce turşu malzemelerini hazırladım, bakterilerim ve ben de hazırız, cevabınızı bekliyoruz.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön