Geçen yıl, eski bir evin taban tahtalarından çiçek sandığı yapmıştım, internette gördüğüm bir modeli örnek alarak. O biraz büyükçeydi. Sanırım burada paylaşmadım ama sonra bir tane de küçük sandık çaktım. Sandıkların dibine ağırlık yapsınlar, devrilmelerine engel olsunlar diye önce taş yerleştirmiştim ama ne olduysa olmuş, bizim küçük sandık devrilmiş. O hafta sonu tam bir cehennemdi benim için, öyle bir devriliş devrilmişti ki o küçük sandığa diktiğim çiçekleri kurtarmak mümkün olmamıştı. İçine doldurduğum toprak için verdiğim emeği hiç saymıyorum. (Toprakları sterilize etmek tepsi tepsi toprak pişirmiştim fırında

)
Neyse efendim, neyse demek kolay da çiçeğe üzülmemek elde değildi. Belki de bu yüzden aylarca o kırılan çiçek sandığına el atamadım. On gün öncesine kadar.
Yaklaşık on gün önce, küçük çiçek sandığını aldım, kırılan çıtaların kalan parçalarını ayırdım, 3cm.lik çivilerle çıta aksesuarı yeniden birleştirdim ama ne birleştirme

Sen misin ben miyim diye diye çifter çifter çivi çaktım, vakit aldı ama daha sağlam oldu. Zira o kırık aksesuarı, bahçenin girişindeki kısımda kullanmak niyetindeydim. Sandığın ana kısmına ise bir bodrum papatyası ve iki lobelya taşıdım. Donlar başlamadan önce bu sandığı limonluğa alacağım, tabii limonluk o vakte kadar kapatılabilirse. Limonluk yetişmezse de evin içine alacağım