Konu: Zekoş
View Single Post
Eski 03-10-2017, 21:19   #5
Zekoş
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Meksika Fasülyesi

Meksika Fasülyesi
Bitki türü:*Sebze
Bitki ömrü:*tek yìllìk
Tohum Türü:*fasülye
Tohum çeşit adı:*Bana meksika fasülyesi adì ile gelmis olsa da bu isimle arastirinca farklì bir fasülye çìkìyor.Ciçek yapìsì ve irilik bakìmindan yerli çalì fasulyesini andìrìyor.Ayrìca meksika kökenli kindney black speckled beans adli fasulyeyle de benzerligi var..Sonuc olarak isim olarak isin icinden çìkamadìm
Tohum kaç yıldır sizdedir*bir senedir
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Corum
Tohumun kökeni*Yerel tohum dagìtan bir gruptan meksika fasulyesi oldugunu dusunerek almistim.Ektigim tohum koyu renkli olmasina ragmen acik rebkli togumlar da çìkti.Yani önceki ekimlerde izalosyana dikkat edilmemis..
Tohumu ilk paylaşan:---
Kullanılan gübreler*:Yanmìs hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar:---
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yanìnda baska fasulye türü yoktu
Hasat yıl ve ayı:Eylül 2017
Bitki tipi ve gelişim durumu:Sarìlìcì türden bir bitki..tel örgü gibi sarilabilecegi bir yere ekilirse oldukca hos görüntü sergiliyor.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Fasulyeleri iri koyu renkli ve belirsiz çizgileri var.Kìrmìzì iri çicekleri ile lablab fasülyeye güzel bir alternatif olabilir
Yetiştirme özellikleri:Aynı fasulyeler gibi yetistirilmesi kolay..

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Havalar ìsininca direk topraga ekilebilir
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleriİklim gereksinimleri: Bütün fasulyeler gibi su ve günes istegi var.Birkezde çapası yapılirsa yeterli olur.Her iklimde olabilecegini düsünüyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Fasulyenin kabugu sararip kuruduktan sonra.

Not:Sayın Bahcedenn beyfendiden lila renkli fasülyenin Runner Bean cinsi oldugunu ögrendim.Kendisi de yetistirmiş.
Fasulyelere sınırlama getirmiyorum çoğu kurumadi daha;herbirinden ikiser tane olmak üzere yetistiği kadar yollamayi düsünüyorum.

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Düzenleyen Zekoş : 05-10-2017 saat 06:45
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön