View Single Post
Eski 03-10-2017, 14:38   #47
btprk
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-10-2017
Yardıma ihtiyacım var

Arkadaşlar yapılmış bütün yorumları okudum kafam karıştı, bazıları silkme makinesinin yorucu olduğunu bazısı hiç yormadığını savunmuş, bazıları taraklı makinenin daha verimli olduğunu bazıları silkme makinasının verimli olduğunu savunmuş, benim toplamam gereken 10 yaşlarında taç yapısı fazla geniş olmayan boyu fazla uzun olmayan 1000 kök kadar zeytin ağacım var, yarıdan çoğu eğimli arazide, makine almak için yanlış zaman ama almak zorundayım, çünkü sadece üç kişiyiz, makineye 4 - 5 bin lira bağlayacak durum da da değilim, her iki makineyi de hiç kullanmadım ve kullananı da görmedim hiç bir fikrim yok,
Ben taraklı makinenin fazla zaman harcayacağını hemde filizlere zarar vereceğini düşünüyorum, silkme makinesinin de hem zeytin kollarına zarar vereceğini hem de zeytini yeterince dökmeyeceğini düşünüyorum, bana yardımcı olabilecek var mı ?, ayrıca okuduğum ilk yorumdan bu yana bayağı zaman geçti şu an özellikle uzun süre kullanıp tecrübe kazandığınız veya duyduğunuz bana önerebileceğiniz markalar var mı ?

btprk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön