Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 03-10-2017, 09:12   #1063
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bu yıl önceki yıllara göre epey mısır yedik.

Name:  darı 26.09.2017.jpg
Views: 1017
Size:  48.8 KB

Sadece biz değildik bizim mısırları yiyen. Kuşlar, fareler..

Name:  darı yakın çekim 26.09.2017.jpg
Views: 1016
Size:  44.1 KB

Şundaki rahata bak arkadaş..

Name:  darı - kurt 2017.jpg
Views: 1030
Size:  31.9 KB

Kıvrılmış mis gibi, kahve falan, gazete getireyim..

Name:  darı - kurt 2 2017.jpg
Views: 1025
Size:  29.7 KB

Mısırlar büyümeye başladığında böcekler görünce bir kez decis ve toz şeklinde böcek ilacı attım, daha sonra ilaçlamadım bir daha.

İlk resimde çoğunlukta olan mısırlar etkinlikten gelmişti, görüntü, verim ve tat olarak oldukça güzeller, haşlamadan rahatlıkla yenebilir, çok da değişen bir şey olmuyor o kadar tatlılar. Ancak közlemeye gelmiyorlar, hem tatları kayboluyor, hem de çok fena dişlere yapışıyorlar. Hem haşlayalım, hem közleyelim, ayrıca çok ta tatlı olmasın canım ne bu pamuk helva mı derseniz bizim yörede sık ekilen eğri-büğrü mısırlar var ancak onlarda da verim olmadı.

Mısırları yüzeye çok yakın ekmemek lazım, kökleri dibe ulaşmayacağı için şiddetli yağmur - rüzgarda yan yatıyorlar. Geçen sene buna dikkat etmeyince kenarlarına ip çekmek zorunda kalmıştım. Bu yıl tek tük devrilen olsa da daha iyiyiz.

Resimleri ziraat mühendisine gösterdim, kuşlar bu kadar çok yiyemez (kimi koçanları tamamen temizlemiş keratalar) yenen kısımlar üst taraftaysa fare yemiştir dedi. Ben de fare delikleri bahçenin diğer tarafından bu tarafına niye geldi acaba diyorum.

Bu yeşil kurtlardan domateslerde de oluyor tek tük.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön