View Single Post
Eski 12-09-2007, 08:19   #12
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Penelophe;

Yanılmadın; tanıdık gelmesi normal; çünkü senin ta İzmirlerden yolladığın gardenya bu... Bu vesile ile, tekrar teşekkürler... Bak, nereden nereye...

bonsaisever,

Sağolasın; beğendiğine sevindim. Ben de aksine, gardenyaya çok hakim hissediyorum kendimi. Sanki gardenyalarla ilgili her türlü şeyi yapabilirmişim gibi geliyor. Hatta ileride, çok sayıda taze gardenya çiçeğini tekniğine uygun toplayıp eser miktarda da olsa damıtma yöntemi ile esansını çıkarmayı bile düşünüyorum... Bu bir sır... idi...

Bu gardenyanın gövdesi pek de zayıf değil doğrusu; yani ağırlık merkezinden çok da uzak olmayacak ağırlıkları kaldırabiilecek kalınlıkta bir gövdesi var.

Kapağın ve dolayısı ile içindeki torfun miktarının ufaklığından dolayı nem sorununu ise iğneli enjektörle su zerkederek halletmeyi düşünüyorum. Ne dersin?

Zenfree,

Bonsai forumlarında baktığım kadarıyla 6-8 hafta benzeri bir süre var... Tabi kısmet demeli asıl olarak.

ataser,

Olmanız için açıldı ya zaten bu başlık
İlk kökler görünürse onları da fotoğraflar, burada bilginize sunarım...

deportivo,

Asıl kocaman ve enteresan örnekleri Bonsai > Biçim verme teknikleri > AIR LAYERING ( Havai Köklendirme ) başlığında görülebilir. benimkisi sadece bir mini uygulama denemesi idi. Ama başarı elde edeceğimi düşünüyorum.

Bu arada, evet, sizler söyledikten sonra farkettim biraz daha fazla toprak kullanmış olmam gerektiğini, ancak oldu bir kere, bakalım, bekleyip göreceğiz...

Eğer işe yararsa, başka açılımlara da girişebilirim

Buraya kadar ve bundan sonrası ile ilgili görüş ve tavsiyeler için minnettar olacağım...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön