View Single Post
Eski 12-09-2007, 00:22   #190
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi flytrap05 Mesajı Göster
bu su konusunda bende birşeyler eklemek istiyorum arkadaşlar, EB bitkileri yetiştiren biri olarak bence su meselesini biraz abartıyorsunuz nedenmi bitkilere yağmur suyu vereyim diye 1000 lt su topladım ama hava kirliliğinden dolayı su çok kirli ve de bulanık bir haldeydi bitkilere zararlı olacağını düşünerek bu uygulamadan vazgeçtim bu kadar saf suyu da bulamayacağıma göre çeşme suyunu kömürlü banyo termosifonunda iyice kaynatıp her seferinde 80 lt su temin ettim 1-2 gün dinlendirdikden sonra bitkilere veriyorum 1 yıldır bunu uyguluyorum aksini tesir edecek birşeyle karşılaşmadım şimdiye kadar, hatta arkadaşımın birine geçen yıl vft vermiştim oda çeşme suyu vermiş sürekli olarak şimdi bitkisi, kışın sıcak bir ortamda geçirdiği için çiçek açmış tohum vermek üzere çeşme suyununda sertliği -9- iş yerinde ölçtürdüm karar sizlerin, ****** temiz yağmur suyunun yerini hiçbir şey tutmaz ama önce havanın temiz olması gerekiyor oda çok zor.
saygılar
Sanırım torf gibi su konusunda da aramızda değişik deneyimleri olan arkadaşlar var. bunları forumdan paylaşmaları iyi olur kanaatindeyim.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön