Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 26-09-2017, 09:33   #1042
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
@ Muda, bölgemizde fasulye - barbunya eken çok; ova tarafı yazın çok sıcak olduğu için ve bakliyatın da arası sıcakla iyi olmadığından yaz başında ürün alacak şekilde ekerler, yaylacılar da mayıs ayı ile birlikte tohumları toprağa atmaya başlarlar ancak esas ekim mayıs sonunda olur. Ancak özellikle barbunyada yayla ürününün verim, görüntü ve lezzetini hiçbir yer veremez.

Sezon başlamadan yayladan muayeneye gelenlerden biri 'ben size oturak barbunya tohumu vereyim' dedi. Olur dedim ama bekle bekle gelen giden yok. Baktım hanımı geldi, 'seninki oturak barbunya tohumu getirecekti n'oldu' deyince güldü, 'n'apcan oturak tohumu sen, oturak olan erken olur ama tadı sırık gibi olmaz, boşver oturağı moturağı bizim kısa barbunyada ek sen yine' dedi. O zaman öğrendim ben de, cinsine göre değişse de sırık daha tercih edilirmiş

Sulamaya gelince; ben ekstra bir şey yapmıyorum, toprak kuruyunca suluyorum o da altı günde bire denk geliyor aşağı yukarı, hava çok sıcak olursa bir gün önce işimiz çok olur da denk gelmezse bir gün sonraya kalıyor...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön