View Single Post
Eski 11-09-2007, 21:03   #2442
alanyaistanbulreklam
Yeni Üye

alanyaistanbulreklam's Avatar

Giriş Tarihi: 30-08-2006
Tüm Türkçe isim konusuna katılımda bulunan arkadaşlara

Türkçe isim kullanmak düşüncesini, Türklüğümüzü tatminden ve okşamaktan ileri gitmeyen, amacının derinliği olmayan sadece sığ bir milliyetçilikten türediğini düşünüyorum, bu sadece çiçek isimlerinde değil tüm alanları kapsıyor.

Bence bırakalım Başka milletlerin bulduğu ve ürettiği her hangi bir şeyin ismini değiştirme gayretini ( basit söyleyebilmek ve telafuz edebilmek amacı hariç) ama yazım alanında (forumumuz gibi) bilişsel aktarımlarda orijinal adını kullanmalıyız ve bunu desteklemeliyiz, bu asla Türklüğe yabancılaşmak değildir, Hakaret hiç değil, Türklüğe değer vermek başka milletlerin buluşu, icadi ve üretiminin yabancı isimlerini garip Türkçe manalarla değiştirip (her zaman garip değil) insanlara dikte etmek değildir. Bu zaman içinde kendiliğinden olur, bırakın her hangi bir buluşu, icadı, üretimi, değeri, üreten o ürüne kendi adını verebilsin ve bizlerde millet olmanın gereğinden çok insan olmanın gereğiyle ona saygı duyalım, farklı bir milletten olması, bizim insan olma olgumuzun önüne geçmesin.

Biz enerjimizi yeni buluşlara, üretimlere ve değerlere harcayalım.

Birde şöyle bakalım, bizim buluşumuz olan bir çok şey var, mesela yoğurt, şiş kebap, Döner, şu an aklıma gelen bunlar, (acıktım herhalde) diğer milletlerde bunlara kendi isimlerini verse biz ne düşünürüz afferin mi deriz yoksa sahip mi çıkarız bu isimlere.

Bu konuda konuşulacak bir çok şey var, ben sadece değişik bir açıdan baktım,
Ben kimim? önce benim, kendine özgü ben, beni kimse değiştirsin istemem, adımı da değiştirsin istemem, (yıllar önce Bulgaristan’da isimleri değiştirilen soydaşlarımızın gösterdiği tepkiyi hatırlayın, yerlerinden yurtlarından oldular) kendim istersem değişirim, ve sonra insanım, sonra..sonra..sonra.. böyle gidiyor.. öncelik sırası…
ÖNCE İNSAN OLMAM!... ve insan olan yanımda değeri üretene saygı duymamı gerektiriyor.

Not: Umarım kimseyi kırmam, (en kötüsü inşallah anti milliyetçi sanılmam)ve bu konunun çok üzerinde durulmaması dileğiyle en azından karşılıklı atışma olarak. Benim düşüncemi bağçede bir renk olarak algılayın, rengine siz karar verin.

Sevgilerle kalın. Cumhur ŞENGÜL

Düzenleyen alanyaistanbulreklam : 11-09-2007 saat 21:45
alanyaistanbulreklam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön