Günün birinde Prensesim'e (Epiohyllum oxypetalum) 'yeter kızım, çiçek açma artık ne olur' diyebileceğimi birileri söyleseydi asla ihtimal vermezdim ama maşallah kendisi bu sene beni bu kıvama getirdi.
Tam diyorum 'bu sefer bu çiçekler sondur, kesin sezon kapanışıdır' ama bir de bakıyorum ki sezonun kapandığı-kapanacağı yok, benim kızçe yeni tomurcuklar çıkarıyor!
Bu durumdan aslında hiç şikayetim yok ama bu sene beni korkutacak kadar çok çiçeklendi (tam bu noktada bir kez daha maşallah diyesim geldi

) yorgun düşüverecek diye aklım gidiyor...
Gündüz Süslü'nün (Epiphyllum curio) tomurcuklarında sararma görünce çok canım sıkılmıştı, sonrasında bu gece düğün olacağı aklımdan çıkmış zira bunun dışında da bugün pek keyifli bir gün geçirdiğimi söyleyemem.
Bir karış suratla, sıkkın sıkkın otururken birdenbire o enfes parfüm kokusunu duymaya başlamamla aklım başıma geldi ve hemen balkona koştum
Sadece iki çiçek ama sıkkın olduğumu sezdikleri için mi bu sefer bu kadar yoğun kokuyorlar, yoksa ruh halim yüzünden algı ayarlarımda istemsiz değişiklikler olduğu için ben mi çok yoğun algılıyorum çözemesem de evin içini-dışını enfes kokularıyla doldurdular