View Single Post
Eski 13-09-2017, 18:55   #357
vural-can
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Tam bir yıl önce bir soru sormuşum cevabı hala yok.
Ben şansımı tekrar deneyim ve bir soru daha sorayım zira riske girdim ve 5 lt suya bir tatlı kaşığı üre ekleyerek suladım ama bir fayda göremedim.
Şimdi sorum ise ben kimyasal gübre kullanmak istemiyorum saksıların azot , fosfor, ve potasyum ihtiyaçlarını başka nasıl karşılayabilirim. Mesela muzda potasyum açısından kabuklarının öğütülüp saksılara karıştırılabileceğini okudum aynı şekilde yumurta kabuğu içinde öyle söyleniyor.
Hatta bir video izledim muz kabuğu yumurta kabuğu ve kahveyi robottan geçirip bitkilere veriyorlardı.
Yaz geldi ve meyve sebze çeşitleri arttı eskiden annem dolma yaparken kabak ve patlıcan içlerini saksılara paylaştırırdı.
Benim bilmek istediğim kimyasal gübre olmadan saksıların besin ihtiyaçlarını nasıl giderebiliriz. Elimde koyun ve sığır gübresi var sadece ve yeterli olmuyor.
Merhaba...

Bilgim dahilinde cevaplamaya calisayim...mutlak daha iyi fikir verenlee olur...

Toprağa attığınız muz kabuğu..yumurta...vs.. malzemeler, azot, potasyum, fosfor gibi maddelere topraktaki bakteri, mantar ve benzeri canlılar tarafından çevrilir. Bunları bitkinin alabileceği kıvama getirirler....Adeta bir fabrika gibi çalışan..iş bölümleri olan bir faaliyetir.

Saksı içinde bu çok zor ve uzun olur.

İki seçenek var....

Biri...her yıl topraklarıni yenilemek...bunu araştırarak yapınız...

Digeride organik gübrelerle desteklemeniz...

Bu gübreleri araştırinız..örn...konya sekerin ürettikleri gibi...Dr.tarsa nın yosun u gibi...

Üre azot kaynağıdir...yeşil aksam içindir..deneyerek miktarı yükseltebilirsiniz...

Ama neyi kullanirsaniz kullanin..zamanla topragı değiştirmek şart olur..zamanla toprak tuzlanir

Daha yararlı bilgiler paylaşanlarda olabilir...

Kolay gelsin...

vural-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön