Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nanemolla x
Hızlı dönüşleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim.Malum pahalı bir çiçek.İki gardenyamla iki yıldır beraberiz ama sanırım son toprak değişiminden kaynaklı birine nematod bulaştı.digerinide kontrol etmedim üzülürüm diye çünkü ilkinin hayal kırıklığını sindiremedim henüz.Ama aynı toprağı onada kullanmıştım.
O zaman hemen çelik alıp deniyorum inşallah bugün.sizi bogmadıysam eğer alınacak çelik biraz odunsulaşmış olsa olur mu?çünkü üstünde sürgünlerı sayıca çok oldugu için biran evvel büyük gardenyam olur hevesindeyim.yoksa taze dalmı olsun.Birde gardenya için 3-4 sene yaşatmak zor diyorlar siz ne düşünüyorsunuz acaba.Bunlar son sorular inanın : )
|
Yarı odunlaşmış olabilir. Ancak oyle büyük parçalar riskli olabilir, , ayrıca poxette tutmak da problem olabilir. İlla büyük parça olsun diyorsanız o zaman hava daldırma yöntemini tatbik edeceksiniz. Onda bir taraftan beslendiği için sorun olmaz.
Yaşatma süresine gelince ksiye göre değisir Ben yıllar once küçük bir fide almıştım. Sürekli çoğalttım 30 dan fazla saksıda irili ufaklı gardenya var. En küçüğü 30X30 cm gelir. En büyüğü 70x70 civarında. sürekli sekil budaması yapmasam metreye ulaşmış olurdu.
Büyük çoğunluğu istanbul ikliminde yaz kış dışardalar. İçerde de bir iki saksı tutarım.
Bu bitkinin bakımı benim için sardunyadan daha kolay.
Kıssadan hisse; bitkinin asidik ortamını devamlı sağlar , arada demir sülfat takviyesini yapar, gübrelerseniz kendi haline bıraksanız da dev gibi büyüyor. Ancak kloroz başladıktan sonra toparlamak biraz zor.
kolay gelsin.