selamlar...
geldi yine gazel mevsimi ama yinede çiçekler vazgeçmiş değil.
aslında havaların biraz soğuması yani en azından gece sıcaklığının düşmesi bitkilere gerçekten yaradı diyebilirim... haşereler soğuk havayı sevmiyor...
Geçen sene tohumdan yetiştirdğim zephyranthes primulina sonunda çiçek açmaya başladı... yani tahmin ettiğim gibi ilk senesinde çiçeklenebilen bir tür...yanlış hatırlamıyorsam 8. ayın yarısından sonra dikmiştim tohumları... öyle y@da böyle 12 ay sonunda çiçek açmaya başladı...t@abiki ev içerisinde kışın güneşi suyu eksik olmadan...
Bu da seyreltilmiş ve daha büyük saksıya geçirilmiş kum zambakları...sanırım son saksısı bu olacak inşallah.tam güneş altında yaprakların bir kısmı sararıyor hatta yaprak büyüme faaliyetleri de durma noktasına geliyor...ev içerisine alınca tekrar yapraklanmaya başladılar.bu noktada uykuya geçtim uyanmam gibi bir sıkıntı olmadı...çiçek açmasına temiz 2 sene var sanırım.hatta o da zor. en az 3 sene...
geçen seneden kalma tek tük biten tohumları bir saksıya toplamıştım.toplam 3 fide felan vardı sanırım. neyseki öyle dallanıp budaklandı ki saksıyı doldurabildi... ipek çiçeklerim ve sardunyam...
amazon zambağım da 2. yaprağını çıkardı... pek fazla sulamıyorum zaten toprağı çok süzek olmuş suyu koyduğum gibi alttan çıkıyor... bakalım ne zaman çiçek açacak...
son olarak da gün güzelim ve milli çiçeğimiz sardunya havaların biraz serinlemesiyle kendine geldi