View Single Post
Eski 28-08-2017, 13:31   #22
ahaknet
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-03-2011
Merhabalar, öncelikle 118 sayfayı okudum. Bir çok bilgi edindikten sonra bende kanatlı ailesine merak salarak bahçemde küçük bir kümes yapmaya karar verdim. Biraz araştırma yaptıktan sonra kümes modeline karar verdim. Ankara'da kış şartlarına uygun olması amacıyla dış kaplama çam kereste ara bölme taşyünü iç kaplama OSB oldu. Kümes duvar kalınlığı 12 cm, 3 taraflı pencere, 1 adet bahçeye açılan (tavuklar icin)dikey sürgülü kapı, 1 adet kapalı alan kümes temizlik kapısı ve ana bahçeye açılan kapı var. Kümes 10x10cm kalas üzerine kurulu. Kapalı kümes ölçüsü en 90cm boy 105cm yükseklik ön 110cm arka 80cm. Kümes yüksekliği 165cm. Toplam kümes içi telli gezinme alanı 1x2,5m ve 200m2 bahce. 5 adet TAE'den 1 yaşında çilli plymouth cinsi tavuk aldım.Yaklaşık 12 gündür bizimle yaşıyorlar.

Kısa açıklamadan sonra sıra soruma geldi. İlk defa tavuk yetiştirmeye çalışıyorum. İlk 3 gün toplamda 6 yumurta verdikten sonra daha yumurta vermediler. Yem olarak buğday, sebze ve meyve verdim. Son 2-3 gün ise yumurta yemi alarak onu vermeye başladım, hala icraat yok. Kümese alışmaları ne kadar sürer. Yumurtlaması için ne yapabilirim.
Kümesin resmi:

Eklenen Resimler

Düzenleyen ahaknet : 28-08-2017 saat 17:21
ahaknet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön