Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato
Bahçe sayfama hoş geldiniz Sayın devrann;
Sizin ''Çiftçiler çok bilinçsiz ve düşüncesizce zirai ilaçlar kullanıyorlar'' diyen mesajınızı okudum. Sizin mesaj yazmanıza sevindim. Ya neyi kullanıpta zehirlenmiyoruz ki diye mesaj gelseydi
Bir ara dezenfektan konusu ilgi odağım olmuştu. Ben hidrojen peroksit değilde klordioksit konusuna sarmıştım. Klordioksit, Hidrojen peroksitten 25 kat daha etkili bir dezenfektan ve kalıntı bırakmıyor. ''Hidrojen peroksit hakkında ise bir çok olumsuz yazı okudum. Klordioksiti araştırmanızı öneririm.
Kök boğazını doldurma, ziraatçılar tarafından kabul edilip ve denilen ''bitkilere sekonder(yalancı) kök attırma'' yanlış bir uygulamadır. Phytophthora kök boğazı hastalığının giriş noktası yalancı köklerdir. Bu yüzden bitkilerin boğaz kısmı toprakla doldurulmaz. Islatılmaz...
|
Evet klordioksitte kullanabilirsiniz ancak huwasana göre oldukça pahalı 20'lik bidonu 500 lira civarındaydı babam bir ara serada kullandı ama markasını hatırlamıyorum, yani ya çok pahalı bir ürün ya da burda pahalı satıyorlar normalde ucuz olması gerekiyor gibi geliyor bana.
Kök doldurma normal şartlarda yapılan bir uygulama değildir yani durduk yerde uygulanmaz ,son çare olarak uygulatılan veya çiftçi tarafından genelde yapılan bir uygulamadır genelde çok işe yaramaz çünkü mantar gövde damarlarını tıkamış ve bitki çalışmadığı için üst kısm solmaya başlar ilaç kullanmak kaçınılmazdır, genelde aliyette bakır ikilisi kullanılır diğer ilaçlara göre bir nebze olsun daha az zehirsiz bir ikilidir,aliyette( Fosetyl-Al) bitkide fitoaleksin oluşturarak mantarın tıkamış olduğu bölümleri açar bakırda yine fungisit etkilidir.
Kök boğazı doldurma uygulaması bazen erken dönemde kurtarabilir sabit fikirli olmamak lazım birşey bilimsel olarak kanıtlanmış olsa bile bu kanıtlanan olayın %100'lük bir istatistikle gerçekleşmiş olması olasılığı düşüktür,yani normal saha şartlarında bulunan ortam tamamen farklı olabilir hastalık yoğunluğu vs...
t22 uygulaması sizin durumunuzda olduğu gibi erken dönemde uygulanırsa çok daha iyi olan bir uygulama hatta ekimden sonra uygulamakta fayda var,bitkilerinizi kurtardığınıza çok sevindim bu arada

Çiftçilere çoğu zaman kızıyorum ancak malesef bizim hobi bahçemizden çok daha vahşi bir ortamda üretim yapmaya çalışıyorlar bu da çiftçiyi kimyasal kullanmaya itiyor,ne güzel değilmi t22'yi uyguluyorsunuz hop hastalık gidiyor malesef extreme sera şartlarında şu an için en azından fazla kimyasal uygulamamak adına en iyi çözüm aşılı fide uygulaması ,tabi benim esas kızdığım nokta çiftçi bunu insan sağlığına daha az zararlı diye yapmıyor tamamen maliyet açısından bakıyor