Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a_fan_of_barca
Acaba ev içinde havasız kalmış olabilir mi? O da değilse, belki de bitkinin doğasında vardır çiçek açma zamanı geldiğinde eskilerden başlayarak yaprakların dökülmesi. Mesela kolyoz türlerinde öyle oluyor (şimdi aklıma geldi, neden bu kadar güzel bitkinin arasında hiç kolyoz görmedim ben?  ).
Bir de yanlış hatırlamıyorsam, sizde bir keresinde kaktüs yanığı vakası olmuştu. Sormak istediğim soru, acaba kaktüsler güneşi camdan mı alıyorlardı, yoksa direk olarak mı? Cam ultraviyole ışınların zararlı kısmını bloke eder de o yüzden aklıma geldi bu olay, belki de cam olmadığı için öyle olmuştur diye düşündüm.
|
Öncelikle sayfama yağdırdığınız beğeniler için teşekkür ederim
Kelebeğin içeride havasız kalması pek olası değil çünkü yaşadığı yerdeki pencereler sürekli açık, elbette balkon kadar havadar olamaz ama ev içine göre oldukça havadar bir yer.
Zaten sanırım derdini sonunda anladım, yapraklarına dokunmamdan rahatsız oluyor serseri
Daha dün gece ilgili sayfaya yazmıştım bu konuda...
Bitkinin doğasında olsaydı herkesin bitkisinde böyle olurdu ama ben böyle bir şikayete hiç rastlamadım. Şu ara daha iyi gibi, uzaktan sevmeyi öğreniyorum, o da sakin sakin çiçeklerini açıyor
Kolyoz sevmiyorum bu arada...
Kaktüslerim açık havada güneşten yanmışlardı ama eminim yandıkları sene farklı bir şey olmuştu, çünkü kaktüslerim hala aynı yerde yaşıyor olmalarına rağmen bir daha hiç güneşle ilgili sorun yaşamadılar.
İlginiz için teşekkür ederim