View Single Post
Eski 26-08-2017, 12:40   #43
Erenler
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-12-2016
damlama sulama sistemi

Sevgili forum sakinleri herkese selamlar,

Damlama sulama sistemi kurulumu üzerine geçen onca zamandan sonra tamamlamayı başardık. araştırma süreci, malzeme temin süreci, yapım süreci ve sonrası yaşananları

Damlama Sulama Sistemi Kurulumu öncesi yapılan hazırlıklar

Damlama Sulama Sistemi Ekipmanları Detaylı İncelemesi

ve Damlama Sulama Sistemi nasıl kurulur? adlı blog yazılarımda detaylı bir şekilde anlattım.

( Bu arada sizlerle paylaşmak isterim ki bu blog sayesinde günde onlarca mail alıyorum ve her gün binlerce ziyaret geliyor. Ve mail atan herkes beyaz yakalı kişiler. İşlerinden, metropol hayatından kurtulma hayali kuranlar.

Sayfalarınızda öğrendiklerimi kendi bahçemde uygulayıp diğer kişilere aktarıyorum. Bu sebeple sizlere tekrar teşekkür borçluyum.

sanırım doğaya dönmeye çalışarak gerçekten çok doğru bir iş yapıyoruz. Ben bunu bir kere daha gördüm. Önümüzdeki dönemde sayımızın fazlasıyla artacağına da eminim. En azından izlenimlerim o yönde. )

Kurulan Damlama Sulama Sistemimiz

Bahçemin dönemsel gelişimini agaçlar.net'te daha iyi takip edebilmem ve sizlerin yorumlarına- önerilerine ihtiyaç duymam sebebiyle kısaca bu platformda da kurulan sisteme değinmek istiyorum.

Sisteme suyu 20 tonluk 2 depomuzun ortak bağlantısından veriyoruz.

Name:  20-tonluk-su-deposu-baglanti.jpg
Views: 463
Size:  35.0 KB

Name:  2inc-kangal-boru-baglanti.jpg
Views: 440
Size:  37.6 KB

Bahçemiz engebeli olduğu için depolarımızı en üst kısma yerleştirdik. böylece damlama sulama sistemine suyu basarken herhangi bir pompa kullanmamıza gerek kalmadı.

Name:  damlama-sulama-kangal-boru-doseme.jpg
Views: 515
Size:  56.2 KB

Name:  damlama-sulama-kangal-boru-2.jpg
Views: 432
Size:  47.2 KB

Fotoğrafta da görüldüğü gibi ana kangal borunun sıcaktan fazla etkilenmemesi için 20 cm derinlikteki bir hatta gömdük ve 16 mmlik deliksiz borularımızı sıralarımıza yerleştirip hırsız kelepçelerle kangal boruya bağlantısını yaptık.

Name:  deliksiz-damlama-sulama-borusu.jpg
Views: 441
Size:  36.7 KB

Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 35 hatta 10-12 şer olmak üzere 360 adet ağacın sulamasını bu şekilde hallediyoruz.

Ve kesinlikle söyleyebilirim ki bu sistem bizi bu yaz kurtardı. Salma sulama yaparken her sulamada ortalama 10 -12 ton su harcarken damlama sulama sistemi sayesinde su sarfiyatımız 7-8 tona düştü. Malum izmirde bu sene fazlasıyla kurak geçti ve bu aradaki 3-4 tonluk farklar bile bu döneme rahat bir şekilde ulaşmamızı sağladı.

Damlama sulama sistemi için tek sıkıntımız şu an gübre tankı ve bu tankın bağlantısı. Sulama ile birlikte gübrelemeyi önemsiyorum. Hümik asit ve diğer gübreleri bu yolla ağaçlara ulaştırmayı planlıyorum Ve mutlaka bunu hayata geçireceğiz. Fakat 100 lt gübre tanki ve bağlantısı için 600 tl istenince biraz beklemeye aldık.

Gübre tankı ve bağlantısı konusunda bilgi sahibi olanların tecrübelerine ihtiyacım var.

Saygılar.

Erenler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön