View Single Post
Eski 21-08-2017, 19:13   #922
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
...Yıldızımda bir kaç tomurcuk görünüyor (tabi düşürmez ise) ama kelebeğim bir türlü gelişemiyor zavallım.
Evet bugün sürprizli bir gün oldu benim için, darısı başınıza

İlk başlarda Yıldız beni zorlamıştı ama tesadüflerle de olsa huyunu-suyunu öğrendikten sonra bakımı çok kolay hale geldi. Bitki güneşteyse tomurcuklarını kaybediyor, güneşten uzaklaştırmak önemli, en azından ben böyle kurtardım.

Bir de özellikle yaz sıcaklarında ve tomurcuktayken susuz bırakmamak gerekiyor.

Benim gözlemleyebildiğim, daha doğrusu bitkimi rahatlatan püf noktaları bunlar oldu. Tomurcuk kaybetmenin ne kadar can sıkıcı olduğunu gayet iyi biliyorum, umarım kayıplarınız bir an evvel son bulur.

Mavi kelebeğe gelince, abartısız söylüyorum beni en zorlayan bitki oldu

Oysa bahsi geçen her yerde 'yetiştirmesi çok kolay bir bitki' olduğu vurgulanıyor ki ilk başlarda ben de öyle düşünmüştüm ama ilk bitkimi (siz hatırlarsınız, rahmetli Avarel ) aniden kaybettikten sonra işler içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Çelik olarak köklendirmek kolay, belli bir boya gelene kadar da sıkıntı olmuyor ama tam çiçeklenme zamanı yaklaşırken sorunlar başlıyor ve sanki zincirleme reaksiyona girmiş gibi, ne yapsam durduramıyorum.

Şu anki bitkim Avarel'in yavrusu, yanıbaşında da kırılan dalından köklendirdiğim kendi yavrusu var, aynı saksıda/aynı şartlarda yaşamalarına rağmen yavruda sorun yok ama büyük bitkinin üstünde yaprak kalmadı. Bu da ölüverecek diye korkuyorum. Dilini de derdini de çözemedim bir türlü

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön