Daha önce forumda karşılaştığımız susuz yetiştirilen Adıyaman Deşti ürünlerin bir benzeri de Hatay da yetiştirilmekte .. Hayret verici ama bu sebzeler tamamen susuz yetiştiriliyor.
Bu görmüş olduğunuz bostan ın karşısında bulunan boş görünen tarlaya geçen yıl aynı şekilde ekim yapmışlardı. Nöbetleşe ekim yaptıklarını her yıl başka yere ektiklerini söylediler. Traktör ile getirilen su tankerlerine hortum bağlayıp kendi geliştirdikleri hortum kıstırma aparatı ile istedikleri kadar her fideye can suyu verip dikimi gerçekleştiriliyor. Kendi tohumlukları ile köy içerisinde hazırladıkları minik seralarda fidelerini hazırlamaktalar.
Susuz yetiştirilen domatesler 2 çeşit
Hatay kahvaltısında çok fazla çeşit var ve bir çok kahvaltılığı kendi ürünlerinden hazırlıyorlar. Bu susuz yetiştirilen Antakya biberi çok acı , kahvaltılarında olmazsa olmaz , ter attıran bu acı biberi hıçkıra hıçkıra yiyorlar. Bundan büyük keyif alıyorlar , enişte sende dene bir şey olmaz diyorlar
Bu yıl karpuz ekmediklerini söylediler , 3 5 kök karpuz kendiliğinden inek pisliğinde çimlenmiş hasata gelmiş
Bu beyaz bal kabağı da susuz yetişiyor. Bu kabağın tatlısını daha önce yemiştim . Biz başka kabak bilmeyiz diyorlar.
