View Single Post
Eski 10-08-2017, 09:52   #70
Jezebel
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Sn. birnefestoprak ben kaynakları verdim ve "buyurun okuyun ve kendi fikrinizi oluşturun" dedim.
Kimseye silah dayayıp vegan olmaya, şu veya bu tarz beslenmeye zorlamışlığım yok
Kopyalayıp yapıştırıyormuşum
O an o filmi izliyor veya o makaleyi okuyorumdur.
Bu filmi veya makaleyi kaynak göstermişimdir
Veganlığı ben icat etmedim, bunun temelini etik yönleriyle ve sağlık yönleriyle, ahlaki yönleriyle benden çok daha iyi anlatan saygı duyduğum insanlar var.
Onlardan alıntı yapmış olabilirim. Bundan ticari bir kazanç sağlamadığım için alıntı yapmamın kime nasıl bir zararı olmuş olabilir
Dünyadaki vegan tarzı yaşamı burada elimden, dilimden, kalemimden geldiği kadar, vaktim yettiği kadar tanıtmaya çalışıyorum.
Siz bunun ne gibi zararlarını gördünüz ki?
Var mı veganların veya kişisel olarak benim size dokunan bir zararımız

Vitamin B12 eksikliğinin ortaya çıkma sebebi aşırı hijyenik koşullarda yaşıyor olmamızdan
Eskiden insan bu kadar temiz değilken bizim bağırsaklarımızda da diğer vegan beslenen hayvanların bağırsaklarında olduğu gibi vitamin B12 üreten mikroorganizmalar vardı.
Aşırı antibiyotik, antiseptik ve deterjan kullanarak bu mikroorganizmaları kendimiz öldürdük.
Şu an bunun bedelini ödüyoruz.
B12 ye gelince herkes iğne olmak zorunda değil, ağızdan alınabilecek formları da var.
Ayyrıca B12 eksikliği çeken veganlıkla ilgili olmayan çok insan var.
Midede eksik salgılanan bir İntrinsik faktör sebebiyle etle beslenenlerde de olabilir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/İntrinsik_faktör

Ağızdan alınabilecek B12 formları

Name:  b12.jpg
Views: 792
Size:  7.6 KB

Name:  b12-a.jpg
Views: 753
Size:  7.8 KB

Name:  nerox-B12.jpg
Views: 799
Size:  23.7 KB

İki hasta arasında benden bu kadar