View Single Post
Eski 07-08-2017, 17:20   #8364
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Gönül isterdi ki bu karpuz benim bahçemde yetişmiş olsun. Karpuzu köydeki bir komşumuz yetiştirdi, bana da bir tane hediye getirdi.

Bu sene Oğuz karpuz-kavun ekmedi, ama bu karpuzu görünce de pişman olmadı değil...

Arkadaşımız İlhan bu köyden bir hanımla evli, geçen seneye kadar sadece bayram-seyran deyip geliyorlardı. Geçen sene onlar da köyün tadını aldılar ve köydeki evlerine biraz tadilat yapıp, bahçelerini de tanzim ettiler.
İstanbul'da pek sık görüşmesek de burada sık sık beraber oluyoruz. Bu sene daha da erken gelip, bol bol sebze ektiler ve çok da başarılı oldular. Sadece karpuz kavunları değil, biberleri, domatesleri, kabakları da çok güzel oldu.
Bundan böyle onlar da yerleşirler köye... " Güler abla kaloriferi kime yaptırdınız" demeye bile başladı.

Bana sorarsanız karpuzlar beş yıldız on numara.... bundan daha büyüklerini de İstanbul'a çocuklarına göndermişler.

Hiç üşenmedim karpuzu tarttım, 17.5 kg. geldi, o kadar da iri ki... metre ile boylamasından çap aldım.
60 cm boyunda tam döndüğünüzde 1.20 m.

Valla ben kıskandım, eee sayın pria siz ne dersiniz? (işin şakası bu da)

(evde dün kestiğimiz kocaman bir karpuz olduğu için bunu bir iki gün sonra keseceğiz, dilimlerini o zaman paylaşırım sizlerle)

Name:  IMG_1820 (600 x 450).jpg
Views: 527
Size:  65.0 KB

Name:  IMG_1821 (600 x 450).jpg
Views: 506
Size:  50.8 KB

Name:  IMG_1822 (600 x 450).jpg
Views: 541
Size:  41.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön