Önce tohumlar alındı..tohumlar plastik süzgeç içinde ovalandı..yıkandı birkaç kez daha ovalanıp yine yıkandı..sonra domatesler rendelendi..daha sonra pişirme işleminde domateslerin ekşilerinin oluşturduğu köpük alındı..20 dakika kadar kaynatıldı..son anlarda 4 büyük kavanoz dolduran tencereye 3 tatlı kaşığı himalaya tuzı ve en son anda da yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilip 2-4 dakika daha karıştırılıp kaynatıldı..kavanozlara sıcak sıcak boca edildi..iyice temizlenip kağıt peçete ile bir güzel silinen kavanoz ağzı ile kapağı sıkıca kapatılıp ters olarak sabaha kadar soğumak üzere oda içinde hiç oynatılmamak üzere dolap üstüne kondu..sabahleyin de buzdolabına atılıp istiflenecek..
14 kavanoz doldurdum..30-40 kavanoz domates püresi yapmaya niyetliyim..belki de daha fazla..gücüme bağlı..
Zeytin toplama zamanı benim için hazır gıda bunlar..hiçbirşey yapmasam bile sulandırıp kahvaltıda içerim..
Eşim yan çizdi..havalar çok sıcak uğraşamam diyor ve Çanakkale'de klimalı evinde yan gelip yatıyor
Bu yaz pek aylak kalıp dinlenemedim bile..yapılacak iş hiç bitmiyor..aslında baya acıklı bi halim var gibi

toprakla uğraşmak zor dostlar..aşk ile yapmayan çabuk pes eder yani..
Yine de çok mutluyum..eşimde kendine göre mutlu..64 yaşından sonra herkes arzu ettiği gibi yaşıyor ..önemli olan da bu