View Single Post
Eski 06-08-2017, 17:00   #135
ozcantekin
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-11-2013
Bahçenin sonu hali

Değerli arkadaşlar merhaba,

Son dönemlerde neredeyse hepimiz facebook ta grupları takip ediyoruz, bu gruplarda her ne kadar çok bilgi sirkülasyonu olsa da ben bu grupta çok şeyler öğrendim, buradaki veri tabanından çok faydalandım, demem o ki bakıyorum da bir yıldır ben de dahil paylaşımlarımız azaldı, bu kaynak bizler için önemli olduğunu ve buranın işlevsiz hale gelmemesi gerektiği kanaatindeyim.

Gelelim bahçeme.

* Bahçede kış döneminde 2 m nin aldındaki fidanları 100- 120 cm gibi tekrar tepe vurma yaptık, amaç bir sonraki sene 160-170 cm gibi ilk dalı almak gelişime göre aynı 2. katı da beraber almak, resimler temmuz 20 gibi eylüle kadar sürgünler devam edecek.

* Kocaeli ceviz yetiştiricileri ile berraber 5 ton leonardit aldık, nakliye dahil 900 TL ödedim, yarısını kullandım.

* Haziranın ilk haftasında 2 m nin üzerindeki ağaçların birinci kat oluşumunu yaptık, diğerlerini tekrar tek sürgüne düşürdük.

* Sulamayı yine geleneksel yöntemle hortumla yaptık, Allahtan havalar yağmurlu gitti 2 defa suladık, daha sulama yapmayız diye düşünüyorum.

Aklıma gelenler bunlar... Tüm yetiştiricilere bereketli olsun

Eklenen Resimler

ozcantekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön