View Single Post
Eski 04-08-2017, 21:21   #37
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
İlk sayfadaki açıklamalarda belirtilen firma babamın kavun tarlasında deneme yapmıştı açıkta 20 dekar arazide, normal kovanların çiftlilerini koymuşlardı 2 tane,gelip toplayıp tartım yaptılar kavunları 2 defa tutumda ve ağırlıkta farklılık vardı yanlız ya açık arazi olduğu için başka yerlere gitti arılar ya da 2 tane kovan yeterli gelmedi 20 dekar araziye,pek dengeli olmadı,zaten bombus arılarının tozlaştırdığı kavunlara bakıyorsunuz aynı çeşit hem dış rengi hem iç rengi çok farklı iç kısmı çok daha dolu çekirdek yuvası daha küçük,çeşit iç rengi yeşilken bombus arılarının tozlaştırmış oldukları turuncu gibi bir renge sahipti.
Bal arıları kavunda sera ortamında çok iyi bir verim sağlayabilir hem kalite yönünden hemde ağırlık yönünden.Normal bal arıları çok zayıf kalıyorlar bu arıların yanında,mesela karpuzda serada tozlaşma bal arılarıyla yapılıyor bombus kullanıp sonucu görmek gerekli mesela karpuzdaki boğma olayı genelde iyi tozlaşmamış çiçeklerde görülüyor bombus arısı tozlaştırmayı yapmış olsa dekar verimi çok daha yüksek olur diye düşünüyorum,bununla ilgili bir denemeye rast gelmedim şimdiye kadar...

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön