View Single Post
Eski 11-09-2007, 00:10   #385
cemal.S
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Merhabalar !

Yazılanları ve resimleri birer birer inceledikten sonra bizlere yazacak pek bir şey bırakmamışsınız diye düşünmedim değil hani. Olsun yinede güzelliği paylaşmak gerekir diye biliyorum.
Neresinden başlanır bilemem ancak hayatımda benim için ayrı yeri olan İstanbul o sabah sanki daha coşkulu ve sevecen bizleri bekliyordu sanırım. İstanbul ağaçlar net üyelerinden Güler hanım ve sevgili Leventoğlunun emirgan korusunda son bahar toplantısı fikri ile başlayan sonra Kafekrepende yapılmasına karar verilen toplantı beni zaten yeterince heyecanlandırıyordu. Sevgili Kızılağaç,Todor, Selahattin bey, Sebo ile başlayan buluşmamız bir anda tam bir kaynaşmaya sahne oldu Yenikapıda. Sonrasında sevgili Vendettaya ve eşine bir merhaba dedik arabadan. Sebahattin bey rehberine emanet biz yola devam. Mısır çarşısı girişinde bitkiler,hayvanlar ve ağaçlar net üyeleri bir arada. Bu arada Todorun vak vak larını oradan aldık unutmadan. Tam kahvaltı yapacağız Vendetta ve Sebo aramızda garson bile Sebo diye seslenince Sebahattinin şaşkınlığını görmeliydiniz. Selahattin hocanın hepimize garsonlar dahil aşı dersi sağ olsun bütün imkanını zorlayarak sonrası bakın neler neler? Mısır çarşısı yine eskisi gibi bütün ihtişamı ile yabancı turistlere ve bize o güzelim baharat kokularını sundu. Küçük bir turdan sonra ufak alışverişler ve yola devam. Yeni galata köprüsü herşey yerli yerinde diyemiyeceğim pek benim yaşım tutmadığı için meyhanesinden kovulduğum eskiye benzemiyorya neyse. Balık tutanların yanından yüksek kaldırıma doğru yol alıyoruz. Bu arada zaman zaman dönüp sur içindeki tarihi yerlerimizi seyrederek ver elini Galata kulesi ve istiklal caddesi. İstiklal caddesi ve tranvay insanlarla dolu dolu. Gerçekten bir başka oralar. Ülkemizin kalbi gerçekten İstanbulsa emin olun atar damarı tabii sanat yönünden İstiklal caddesi. Binalar her şey bizi bir anda çok eskilere götürüyor. Harika bir yer. Okuduklarımdan biliyorum, insanlar İstiklal caddesine çıkmadan önce görünümlerine bir çeki düzen verirlermiş eskiden. İnanın aynı ağırlık yine var bunu hissettiryor istesenizde istememesenizde. Ve Kafekrependeyiz. Nasıl bir yermi tarifi bile zor. Ferah ve oldukça geniş hoş bir mekan. Tam İstiklale yakışan bir yer diyelim kısaca. Sahibesi Ağaçlar net üyesi Çekirdek hanım ve Güler hanım bizleri öyle bir karşıladılarki çalışan görevliler bile şaşırdılar. Toplanmaya başladık. Kafenin girişinden her bize doğru yöneleni inanın sanki yıllar önce tanıdığımız biri gibi hepimiz ayakta karşılıyoruz ve bin bir emekle hazırlanmış ve üzeri Güler hanımın bağından üzüm ve elmalarla bezenmiş masaya buyur ediyoruz hep beraber ve güler yüz tatlı dil. Daha ne arar insan. Sonrası tam bir muamma bitki paylaşımları hediye çekilişi ve herkesin Ağaçlar netle nasıl tanıştığını anlatması ile devam ediyor toplantı. Bu arada öyle hoş sohbetler oluyorki bunları buradan benim değil, bırakın benim diyenin anlatmasına imkan yok inanın. İçli köftenin ve çok geniş bir menünün bulunduğu yemekten sonra çaylar kahveler derken bir bakıyoruz Ev sahibemiz Efeler diyarı Aydınlı hamfendi bize yeni mahsül incir kurusunu kendi elleri ile ikram ediyor. İnanın sizleri bilemem ancak ben tüm bunlar karşısında şaşırdım kaldım desem yeridir. Elmaları bile kendi elleri ile dilimledi gidin kendisine sorun. Ancak bu kadar olur. Yapmayın etmeyin dememize ramen. Ve AĞAÇLAR NET İSTANBUL bir arada. Öyle bir bilgi paylaşımı olduki gerçekten görülmeye değerdi. Bütün arkadaşların birbirlerini saygıyla dinlemeleri beni hiç şaşırtmadı doğrusu. Bizlere yakışan ve farkımız buydu bence. Beni en çok mutlu eden aramızda genç liseli öğrenci arkadaşlarımızın olması idi. Çocukları ile aramıza katılan arkadaşlarımızı huzurlarınızda kutluyorum. Söz bir dahaki sefere küçük Sansarlarları bende getireceğim. Bu dünyadaki en güzel ve insanı en mutlu eden şeyin karşılıksız paylaşım olduğunu yaşadık hep beraber. Bilgiyi paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorduk ancak canlı canlı tanıklık etmek bir başka. Sevgili Balıkçı ve bir iki arkadaş ile kulis yapıp balık sohbetimiz bile oldu. Benim gördüğüm bu kadar. Ağaçlar net üyelerinin hepsi inanın birer engin deniz. Agaçlar netin bir üyesi olarak başta misafirlerimiz olarak katılan arkadaşlarımız olmak üzere katılan katılamayan tüm arkadaşlarımı selamlıyorum. Sağolun İstanbul grubu nice toplantılara. Size yakışanı yaptınız haberiniz olsun.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön