View Single Post
Eski 28-07-2017, 20:23   #7
tt_tez
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel Mesajı Göster
Fidanlıklarda 20-30 liralara uygun adaylar bulmanız mümkün. Meyve ağaçları genelde biraz yüksek fiyatlı olur, meyve verimi değil de peyzaj için üretilen ağaçlar ve çalılar daha uygun fiyatlıdır.

Diğer bir başlık altında ağacınızın türünü sorduğunuz için ilk kez Fukien tea bakıyorsunuz diye düşünmüştüm. Daha önce iki sene Ankara ikliminde baktıysanız zaten yapılması gerekenleri biliyorsunuzdur.

Gübreleme eğer organik olacaksa bir ay kadar sonra başlayabilirsiniz. Acele etmenize de gerek yok aslında, ağaç şu an sağlıklı, köklerini onarsın gelişim başlasın, sonra hafif dozlarla başlayabilirsiniz. Kışa kadar değil de bahara kadar beklemek de bir seçenek. Ama bir iki ay sonra başlamanızda bir sakınca yok.
Dediğim gibi keşke bir bahçem olsa da orda her türlü denesem köklendirerek felan... Daha önce baktım fakat baya zaman oldu bilgilerimi tazelemek daha iyi olur diye tekrar araştırmalara girdim. =) Forumun bonsai kısmı da eskiden daha aktifti gibi geldi bana ama yine aradığım çoğu bilgiyi buluyorum zaten teşekkürler. Bu gün bi iki yaprağın sarardığını farkettim ama sanırım alışma sürecinden kaynaklıdır diye düşünüyorum sonuçta kökleri de budadım toprak değişti vs.. bir de altına nem tepsisi ekleyeceğim ağacın hem kurumaz bu sıcakta hem de kök gelişimine destek olur diye düşündüm. Gübrelemeye de dediğiniz gibi en erken kış dönemi başlamaya karar verdim. Bonsai ile ilgili birebir bilgi alabileceğim kimse yok keşke yakın zamanda Ankarada yine etkinlik olsa da toplaşsak diye umut ediyorum açıkcası =)

Biraz uzattım fakat bu gün başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum, Mahallemdeki bi çiçekçiye gittim gübreleme konusu vs sormak için bonsai ile ilgili ne tepki verecekler diye. Kadın balkona almamın çok yanlış olduğunu kurumaya yakın suluyorum diyince onun da yanlış olduğunu sürekli sulamam gerektiğini söyledi. Ben ****** inanmadım ona uysam anında öldürürüm ağaçları biliyorum fakat beni şaşırtan üç farklı tür ağaç vardı ( akçaağac, birine para ağacı dedi sanırım sukulent cinsi diğerini unuttum. ) orada hepsi de çok sağlıklıydı toprakları sadece torf iç mekanda klimalı soğuk bi ortamda küçücük ağaçlara 200 lira fiyat biçmişler. Neyse demem o ki ****** bakımlarını o kadın değil asıl sahibi yapıyordur büyük ihtimalle fakat çevrede doğru düzgün bilgi alabileceğim kimse olmayınca bu konuda insan zorlanıyor. Umarım forumun bonsai kısmı daha hareketlenir etkinlikler artar. =)

tt_tez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön