View Single Post
Eski 10-09-2007, 20:58   #2417
hoyadag
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaleydeskop Mesajı Göster
Benim hiç hoyam olmadı ve beni bir korku saldı ya sipariş ettiğim hoyalarım tutmazsa da hepsi ölürse diye. Acaba 2şer **** 3er tane falan mı sipariş verseydim?
Ben hiç korkmayın derim. Benim gibi ömründe sadece sardunya yetiştirmiş(malum sardunya arsız ve yetiştirmesi kolay bir bitki) biri bile gelen 4 hoya cinsinin 3 ünü başarıyla köklendirip yetiştirmeyi başardı. Forumdaki arkadaşlarımın desteklerini de unutmadım tabi, hepsine tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Kaybettiğim cins olan serpens ise sonradan anlaşıldığı üzere yetiştirmesi en zor hoya türlerinden biriymiş. O elim kaza olmasa onu dahi tutturacağıma emindim ben. Bence hediye maksadınız yoksa bir türden birden fazla sayıda hoya getirtmek gereksiz. Ayrıca gelen bazı çeliklerden iki çelik elde edilebileceği durumlar da ortaya çıkacaktır.

Gerçekten vahim bir hata yapmazsanız (aşırı sulama, aşırı gübreleme veya ilaçlama, soğukta bırakma) hoyanızın tutmama şansı yok bence. Kaldı ki bu inşaallah getirteceğimiz son hoya olmayacak. Bu işin peşini bırakacağımızı sanmayın. Daha çok yolumuz var aşılacak.

Benim tavsiyem, imkanı ve bahçesi olan arkadaşların küçük birer sera kurmaları. Şaka yapmıyorum. Özellikle de izmir ve antalya gibi kışın dona uğramayan illerde ekstra ısıtmaya dahi ihtiyaç duymadan bahçe seralarında düzinelerce hoya yetiştirebilirler. Zira bu iş ev içinde olmayacak gibi duruyor. Sevgili memet'in dediği gibi "mutfakla salonun arasındaki geçiş" çabuk kapanacak gibi. Tabi bu imkan meselesi olduğu kadar hoyaya duyulan aşkın derecesiyle de alakalı. Şahsen benim bahçem olsa düşünmeden sera nasıl kurulur araştırmaya başlardım.

Rabbimden en büyük dileğim bahçeli bir evimin olması. Tahmin edin bakalım niye?

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön