View Single Post
Eski 26-07-2017, 19:50   #236
Resulgur
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
sayın resulgur fasulyeleriniz kurumamış sanki bana göre yanmışlar. fasulyeler güneşte kurutulmamalı gölgede kurutulmalıdır. güneşte kuruyunca yeşilliklerini kaybetmektedirler. sırf bu yüzden geçen sene eşim güneşe astığından ve benim haberim olmadığından 2 ip dolusu fasulye çöp oldu. fasulye için en iyisi gölge kurutmalık alanlardır.

fasulyeleriniz yandığından dolayı yerken fark edersiniz, daha çok otsu bir tat gelecektir.

fasulye için kurutmalık türlerden çekirdeksiz ve etli olanlarını tercih ederseniz lezzet kaybı yaşamazsınız. ayrıca annemler yıllardır fasulyeleri dikine ikiye kesip sonunu koparmadan iğneyle ipe asarlar ki içi dışı aynı zamanda kuruyor ve lezzet kaybı olmuyor.
Sn. Musa Gündoğan kurutulmuş taze fasulyenin tadına baktım şu an bir problem yok gibi , oda içerisinde sofra bezi üzerindeler, resim sizi yanıltmış olabilir. Kurutmalık olarak ve yöntem olarak sizin yaptığınız gibi yapmayı düşünüyorum bende , çok teşekkür ederim. Selamlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yelizkahraman Mesajı Göster
Merhaba yeniden ben uzuuuun bir tatil in ardından yeniden burdayım bahçem şimdilik otlandığı için fotoğraf yok önce temizlik yapılmalı genel durum iyi yanlız domatesler de çatlak lar vardı ama sanırım öyle olacak bir kaç başka bahçe de de öyle görünüyor.domateseri gazoz yönetimi çok hoşuma gitti bende yapcam kapak ve alet alcam fakat şişe siz nereden aldınız
Sn. yelizkahraman aramıza tekrar hoş geldiniz. Bu aralar bizde tatile çıkmayı düşünüyoruz bahçeyi bırakıp gideceğiz aklımız buralarda kalacak bakalım, nasip

Ürünü ben gitti gidiyordan satın aldım. "Şişe Kapatma Makinesi Kola Gazoz Soda Kapağı" şeklinde google den aratırsanız görebilirsiniz. Tavsiye ediyorum, alın mutlaka

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baharcı Mesajı Göster
Sizinkilerin pazı. sanıp sardığı ot aslında çok yararlı bizim buralarda yara otu denir kafif ateşte öldürülüp geçmeyen yaraların üstüne konulur
Sn. Baharcı hoş geldiniz. Bu şifa kaynağı ot sinir otu bu yörelerde çıban otu da derler. enfeksiyonlu yaralara lapa halinde uygulandığında çok faydalı olduğu biliniyor ve daha bir çok faydaları var. Kolayca bulunabilen bir tür. ilginize teşekkür ederim. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön