View Single Post
Eski 25-07-2017, 16:01   #219
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Tohumları gömmüyorum. Toprak yağışlardan dolayı oldukça nemli. Ben ekim yaptıktan sonra yağmur yağsaydı iyi olurdu ama yine de çimlenmeye başlamışlardır (dün gitmedim). Güneş bir kısmını çimlenme esnasında kavurur, onların yerine göz kararı yenisini ekerim. Bu şekilde gömülmeden ekilecekse, çimlenme kayıplarını telafi etmek için, dönüm başına 2-3 kg kadar daha fazla ekilirse iyi olur.

Bitkiler kök salmaya başladıktan sonra, uzaktan bakınca silik bir yeşil örtü gibi gözükecekleri için çimlenmenin iyi olmadığı yerler yama gibi açıkta kalacak. Oraların üstünden bir daha geçerim. Tarlanın bir bölümünde kil oranı yüksekçe. Burası, ben tohum ekerken yer yer göllenmiş durumdaydı. Bu yüzden, o kısımda sık bir bitki örtüsü oluşturmak kolay değil ama o göllenen kısımlara da tohum bıraktım. Geçtiğimiz iki gün yağmur yağmadığı için, suyun içinde şişip çatlayan tohumlar, sular çekilince toprağa ulaşıp çimlenecektir diye umuyorum.

Bizde toprak alt üst edildikten sonra ilk gelenler kargalar oluyor. Böcekleri yiyorlar. Bir de otları biçerken gördüm, fareler kaçışıyordu. Onlar ortaya çıkınca hemen şahinler geldi, avlanıp gittiler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Serptikten sonra üzerinden bir şey ile geçip toprağa gömecek misiniz?

Önceki sene bunları serpme usulu ile ektikten bir saat sonra kalabalık bir güvercin sürüsü gelmişti ki, o güne kadar bahçeye konan güvercin hiç görmemiştim

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön