Serin bir trabzon havasından merhaba

Biberler konusunda yazacak bir iki şeyim olacak. Öncelikle şunu söylemek isterim ki kolcay beyin elindeki biberler kesinlikle carolina reaper. Acılık konusuna gelecek olursak eğer bütün biber çeşitlerinde geçerli olmakla birlikte bu biberdede açılık oranını etkileyen şey biberin cinsi olmakla beraber 1) Toprak yapısı 2) Ürünün dikildiği zaman 3) ve en önemlisi kaç saat güneş aldığı ve hangi açıdan güneş aldığıdır. Şöyle örnek verecek olursak eğer, Kasım ayında toprağa ektiğimiz ve olgunlaşması Mart ayına denk gelip kızaran biber ile Mart ayında toprağa düşüp temmuz ayında kızaran biber arasında muazzam acılık farkı mevcuttur.
Şekil konusuna gelecek olursak eğer

Carolina Reaper adlı mutasyon biberin bir çok şekil varyasyonu olduğu ayrıca bununda kesinlikle hava sıcaklıkları ve havadaki nem oranıyla ilişkili olduğunu düşünüyorum. Zira Samsun bafrada ekilmiş olan dolmalık biberin şekli Trabzon ofta ekilmiş biberin arasında bu biber aynı biber değil dedirttirecek kadar farklılık var. Lakin biber aynı tohumun biberi

Benim gönderdiğim resimlere gelecek olursak 2-3 mm boyutundaydılar en son resim eklediğimde şu anki durumları nedir bilmiyorum

şunuda söyleyerek yorumumu sonlandırmak istiyorum. Bu tarz mutasyon biberlerde aynı fide üzerinde farklı şekillerde biber görme şansı %90 Carolina reaper da dahil BKNZ: Youtube Khang Starr yazıp en üstte çıkan uzak Doğulu arkadaşın videolarını izlersiniz bana hak vereceksiniz

iyi forumlar dilerim...