Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı
bence siz nergis işinden vazgeçin 
hatta güz soğanlarına hiç bulaşmayın 
ben de bulaşmıyorum yani saksıda olmuyor onlar.
yaz soğanları bulun dikin. yaz soğanlarının çoğunu istediğiniz zaman söküp istediğiniz zaman dikebilirsiniz... tamam belki uygunsuz zamanda havale geçirebilirler ama ölmezler yani sonuçta...
amaryllis soğanları olabilir mesela... yılda bir kaç kez çiçek açarlar türüne göre. nergis gibi sadece bahar açıp kaybolmaz. her dem yeşildir. her zamanda çiçek açabilir.kokulu olanları da vardır...
zıpçıktı türlerini de edinebilirsiniz.sığ saksı merakınız varsa olmaz demezler  suyu da severler nispeten...
yine klivya bulabilirseniz onlarda fena sayılmazlar...yaprakları benim hoşuma gidiyor...
yaz soğanı çoktur yani her dem yeşil odukları için sizle her zaman iletişimde kalır.yerini sevmediğini bir sorun olduğunu hemen anlarsınız...
|
Valla vazgeçeyim hiç bana göre değil

Sevgili pria'nın da yazdıklarımı okudukça tansiyonu oynamıştır. Nergis katili cani demiştir bana

Ben zaten çiçekler konusunda çok acemiyim kaktüsü bile öldürmüş insanım. İyi geliyor ruhumu dinlendiriyor çokta seviyorum kerataları böyle böyle öğrenicem artık napayım. Pria meşakkatli değil demiş ama belirli aylarda tekrar tekrar söküp dikmemi söylüyor 2 sene sonra çiçek verir diyor. Daha okurken yoruldum vallahi

Bana suyla arası iyi olan yaz kış yapraklarını kaybetmeyen bir çiçek lazım

varmı öyle bir tür? Bu arada klivya benimde çok beğendiğim bir çiçek geçenlerde tohum siparişi verirken onuda ekleyecektim vazgeçtim beceremiyorum soğanlıları diye.
Ama yaz soğanları tavsiyesini dinliycem