View Single Post
Eski 24-07-2017, 13:07   #51
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. computerboy;

Bu fasulyeleri ben daha önce süs fasulyesi olarak uzun yıllar önce birkaç yıl ekmiştim. Bendekiler çok güzel çiçek açmasına rağmen çok az fasulye yapmışlardı. Sizdekinin verim düzeyi iyi diyorsunuz. Normal fasulye gibi verimli mi?
sn muda

ben ilk defa bu sene onu da patronumdan doğrudan-yıllardır ektiği fasulyelerden alarak ektim. bu fasulye her yerde verimli olmayabiliyormuş kendisi daha önce söylemişti verim konusunda verdiklerimin çoğunda olumsuz oluyor demişti. bende şu ana kadar hiç bir çiçeğinin zayii olduğunu görmedim neredeyse tamamı meyveye durdu ancak çiçekli olma zamanı biraz uzunca sürüyor, ortalama 2 hafta her bir çiçek açık kalıyor sonrasında fasulyeye dönüyor.

son paylaştığım resimlerin arka tarafında kuruyan çiçeklere baktığınızda fasulyelerin oluştuğu görülüyor. şuana kadar toplamak nasip olmadı ancak hiç biride kuruyup dökülmedi.

benim bu fasulye için belki erken ama yetiştirmek için rüzgarı az olan cereyanda kalmayan bir yer lazım. güneşi çok seviyor güneş ne kadar çok sıcak olduysa kendisi o kadar çok çiçek açtı.

suyunu bol veriyoruz. tarlanın çukur yerinde su orada biraz daha fazla kalıyor. ilk hasatımda detaylı olarak bilgi vermeyi düşünüyorum. bu fasulye türü taze fasulye olarak değilde tane fasulye olarak tüketildiğinden mi bilmem yetişmesi baya uzunca zaman alıyor. önümüzdeki 2 hafta içinde ilk hasatı yapabiliriz diye düşünüyorum.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön