View Single Post
Eski 20-07-2017, 21:15   #848
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Carolina Reaper'la (chinense) cin biber (annuum) birbiriyle çapraz tozlaşır. Burda esas olan, sizin Reaper'dan tohum alıp kendi iklim koşullarında yetiştirdiğiniz tohumu devam ettirmek olduğu için tohumun saflığını korumanız, yani iki farklı çeşit biberi birbirinden izole etmeniz gerek.
Sayın Birnefestoprak,bu dediklerinizin hepsine ben dikkat ettim,bu sene tek çeşit biber ektim hatta.Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi benim şanssizlığım,busene biberlerin hastalığı,sıcaklar,binanın dış cephe çalışmasından dolayı bitkileri içeri almam vs,çiçekleri döktüler hep.Biber aldım , şu anda 5-6 biber var,ama onlarda çok büyümediler,fındıktan büyükler ama ceviz kadar yoklar.Kızardıklarında tekrar bir resim ekleyeceğim zaten.Kolcay beye de ben vermiştim,son yolladığı resimlerde de onun biberleride 1 kuruş kadar olanı var,5 kuruş kadar olanı var.Sezon sonunda anlarız artık daha irileşiyor mu,şimdilik çiçek felan kalmadı zaten üstlerinde.

Parmak ucu kadar olan iki biberimi peçete arasına koymuştum,kokusu bile hapşırtıyor bunun daha acısını ne diye üretiyor bu adam?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön