View Single Post
Eski 19-07-2017, 19:43   #208
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Bu güzel bir fikir, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Florida, günışığı eyaleti (ing. sunshine state) olarak bilinir ve güneş paneli kurulumu için bu proje de müsait. Kuyuda hava vardı ve bu sorunu çözmemiz oldukça fazla zaman aldı. En sonunda mevcut beş beygir gücündeki pompa yerine bir beygirgücünde yeni bir pompa aldık ve eski kuyu kaplamasını dışarı alıp ucuna tek yönlü sübap (suyu geri vermesin diye) ve sediman filtreli kuyu ucu (anladık ki kuyuyu kim açtıysa bunları es geçmiş) takıp yeni bir kaplamayı indirerek sorunu hallettik. Şimdi pompa, basınçlı tanka ve damlama sulama sistemi de zaman sayacına bağlı, bitkiler gerektiğinde otomatik olarak sulanabilecek. Bu sene çok kötü bir kuraklık dönemi geçirdik ve ben sulama işine yetişmekte oldukça zorlandım. Bu yüzden, mevsim sonunda toplaması zor, kullanılan plastik miktari çok olsa da, gerektiği zamanlarda damlama sistemine başvuracağım.

Bu sene yüksek tünel (restoran ve pazar için ekilecek odak bitkiler için) kurulması, tohum ekiminin ve otların yolunmasının verimini arttırmak için gereken ekipmanın alınması gibi bütçe ve zamanlama açısından öncelikli halledilmesi gereken konular var. Onları hallettikten sonra (bu sene içinde olursa), güneş paneli için de ne yapacağımızı düşünebiliriz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi computerboy Mesajı Göster
sayın birnefestoprak

sayfanızı ilgiyle takip ediyorum. ben amatör bahçeçiliğim yanımda bir fizikçi ve aynı zamanda bir grafik tasarımcıyım. elektrik tasarrufu için kullanabileceğiniz en ucuz şey bir günş paneli olacaktır. Ki , orada bu tür şeyler oldukça ucuz ve hızlı temin edilebiliyor. 2 adet panel ile hem motorun hem de fanlarınızın tüm elektriğini 1 kuruş bile harcamadan karşılayabilirsiniz. yapmanız gereken çok cüzi bir yatırımla 2 adet güneş paneli eklemek ve 2 adet 100 amperlik jel akü koymanız. ayrıca çalışma saatini de dereceye göre ayarlanabilen switch alırsanız uğramanıza bile gerek kalmak siz ne derseniz o olur. patron siz olursunuz. kiralamış olduğunuz arazinin tamamında elektrik kullanmak isterseniz de küçük bir rüzgar türbini hem size bedava elektrik verir hem de mahalleye elektrik satabilecek kadar elektrik üretir.

belki bu konuları biliyorsunuz ancak bazı konuların tekrarlanması insana ayrıca destek ve feyz verir düşüncesindeyim.

motorunuzun tamirini merakla bekliyoruz

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön