View Single Post
Eski 19-07-2017, 12:34   #2613
BarışSemavi
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-07-2017
Doğa dostlarına selam olsun.
Aranıza yeni katıldım,fakat uzun süredir izliyordum.
Bir gün emekli olunca diye lafa başlarız ya...!
Yazlıkta küçük alanlarda domates biber vd ni yetiştirirken; toprak,verim derken bu konuya rastladım.
Diğer bir konum da yenilenebilir enerjidir.Biodiesel,diesel motorlarda diret yağı yakıt olarak kullanmak,güneş ve rüzgar enerjisi,ısı pompaları(hava,toprak,su kaynaklı),bütün bunlardan faydalanarak ucuza hatta bedava enerji üretimi.elektro magnetik enerji)Tabii ki büyük kısmı amatörce.Diğer kısmı işimin parçası)
Topraksız tarım için çok bilgi var fakat sanki biraz dağınık.
Sonunda bir başlangıç yaptım.50 lt.lik bir hacimde biber fideleri ile...
Çok da hazırlıklı başlamadım açıkçası.Belki buraya danışmalıydım ilk önce.
Bir haav da emebilen akvaryum pompası,bir ph ölçer(işe yaradığında ein değilim),turnusol kağıdı ve hazır sıvı besin(micro,bloom,grown üç kutu)
Fideler büyüdü,hatta çiçek açtı ve büyüme yavaşladı hatta durdu.Besini firma tavsiyesine göre bugün arttırdım,suyu değişridim..Bekleyip göreceğiz.
Tecrübelilerden belki yorum gelir diyerek bu hikayeyi aktarayım dedim.
Durgun su ve susuz sistemler kurmak niyetimvar.Çileklerimi de bu sistemlere aktaracağım.
Bu nedenle birkaç soruma da,hazırcı davranarak,cevap rica ediyorum.

1-Fide çeşidi ve sayısı ile su hacminin nasıl bir oranı var.Durgun su ve susuz için aynımıdır.
2-Her bitki için ayrı bir besin formülü var mı.Bu bilgiyi toplu olarak nerede bulabilirim.
3-PH ve EC ölçer için hangi marka ve tip sağlıklı değer veriyor.
4-Yaşam şartları birbirine yakın olan bitkileri aynı sistemde yetiştirebiliyormuyuz.
5-Ben de mesleğim gereği açık alan soğutması diye geçen sistemin pompası var.
Bu durumda hangi sistemi yaparak daha verimli olabilirm.
Sabrınıza teşekkürler.
Görüşmek üzere.

BarışSemavi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön